Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 1:2Boleslav má první bod, prohrála však s Litvínovem v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Reichel 0 : 1
19. Marušák 1 : 1
65. Jánský 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v šestém extraligovém kole s Litvínovem 1:2 v prodloužení a získali tak první bod v soutěži. O čtvrté výhře hostů za sebou rozhodl tři vteřiny před koncem prodloužení Peter Jánský.

Článek

Středočeši hnáni touhou po premiérovém bodovém zisku začali aktivně, tlačili se před litvínovského brankáře Hübla, vyloženou šanci si však v úvodu vytvořit nedokázali. A hosté je za to rychle potrestali. V páté minutě prostřelil kapitán Reichel Cháberu, který tak kapituloval z první vážnější střely na svou branku.

Inkasovaný gól Mladou Boleslav nesrazil, i nadále se tlačila do útoku a Litvínov tak hrozil z rychlých protiútoků. Oba gólmani byli pozorní, přesto byl hostující Hübl v 19. minutě překonán. Marušákovu střelu od modré čáry při přesilové hře přes clonící hráče dobře neviděl. Nováček soutěže tak v šestém kole využil první početní výhodu v sezoně.

V úvodu druhé třetiny mohla domácím zajistit vedení druhá formace vedená Čechem, ale on ani Pšurný své příležitosti nevyužili. Ve 26. minutě jel dokonce Čech sám na Hübla, překonat jej však nedokázal. Při Walterově vyloučení z dobré pozice přestřelil Handlovský, a když opět v koncovce selhal Čechův útok, začali hrozit hosté.

Ve 33. minutě se před Cháberou zjevil osamocený Černý, netrefil však branku. Po Jindrově chybě byl blízko branky Jánský, ale také neuspěl. Podobně dopadl před druhou přestávkou i Skuhrovec a Reichel v prvních vteřinách třetí třetiny.

Domácí se připomněli až ve 46. minutě, kdy se před Hübla prodral Boháč, ideálně zakončit však nedokázal. Stejně dopadl Král a v 51. minutě i Sýkora. Ideální šanci rozhodnout měli poté Středočeši při přesilových hrách, 32 vteřin hráli dokonce v pěti proti třem. Ke gólu jim ale nepomohl ani oddechový čas před jejich velkou šancí rozhodnout duel.

Ke slovu tak přišlo prodloužení, do kterého domácí vstupovali v přesilovce. Na konci základní hrací doby byl totiž vyloučen Šlégr. Ani tentokráte se však Boleslav neprosadila. Benda nemířil přesně, přečíslení tři na jednoho zakončil nepřesně Sýkora. Duel nakonec rozhodl tři vteřiny před koncem hostující Jánský.

BK Mladá Boleslav - Litvínov 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Marušák (Štrba) - 5. Reichel (Kubinčák), 65. Jánský (Trávníček). Rozhodčí: Kubeš - Pouzar, Kalivoda. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 4047.
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Posmyk, Brňák, Holub, Jindra, Schnabel - Štrba, Král, Handlovský - P. Barinka, M. Čech, R. Pšurný - Benda, T. Sýkora, Tomas - Kubeš, Boháč, Eiselt. Trenéři: Šejba a Gudas.
Litvínov: J. Hübl ml. - Walter, Šlégr, Kroupa, Švarný, Vobořil, Kubát, Punčochář, Skuhrovec - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Černý, Branda, Jenáček - Jánský, V. Hübl, Trávníček - Mach, Rindoš, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: