Hlavní obsah

Pardubice - Č.Budějovice 2:1Pardubice porazily v hektickém závěru České Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Starý 1 : 0
59. Tvrdík 2 : 0
60. Vak 2 : 1

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zdolali v předehrávce sedmého kola extraligy České Budějovice 2:1 a navázali na nedělní domácí výhru nad Třincem. Moeller dostal do vedení až v 58. minutě Jan Starý a při power play Mountfieldu pojistil náskok Michal Tvrdík, ale hosté ještě 32 sekund před koncem trefou Tomáše Vaka zkorigovali stav. Jihočeši, obhájci vítězství v základní části, si připsali už pátou porážku v sezóně.

Článek

Oba celky v neděli uhrály doma tři body, Pardubice proti Třinci a České Budějovice proti Kladnu, v úvodní třetině dnešního duelu se ale hrálo opatrně a šancí diváci moc neviděli. V brance Moelleru se objevil místo Lašáka Růžička, ale příliš práce v první dvacetiminutovce neměl. I jeho protějšek Turek na tom byl podobně, jen v třetí minutě nebezpečně vypálil Ondřej a o šest minut později Snopek. Z týmu Jihočechů byla nejnebezpečnější Šimánkova rána v 13. minutě.

V druhé třetině už bylo možností více. Při Starého vyloučení hosté uzamkli Pardubické v obranném pásmu, ale Vydarený třikrát za sebou od modré čáry neměl přesnou mušku. Východočeši se dostali k ohrožení Turka dvakrát po nedůrazu Českobudějovických v defenzivě. Nejdříve ale v přesilovce Kolář v dobré pozici minul, potom neuspěli Tvrdík ani Pivko. Při Štrbákově trestu nejdříve prověřil Růžičku Sičák, ale v oslabení se dostali do přečíslení Kolář s Koukalem, jemuž však ztížil zpracování kotouče vracející se Duda.

Na úvod třetí třetiny po úniku po křídle v oslabení zakončil hostující Veselý vedle, potom už při plném počtu hráčů na ledě se ocitl sám před Růžičkou Kůrka, ale zamířil jen do lapačky pardubického gólmana. V přesilovce ohrozil Turka především Divíšek, po skončení početní výhody třikrát za sebou vypálil Ondřej a největší možnost měl po zadovce Starého Kolář: vystřelil sice tvrdě, ale nepřesně.

První branka padla až v 58. minutě, kdy po Kolářově přihrávce z levého kruhu pro vhazování vymetl levý horní roh Turkovy branky Starý. Hosté sáhli k power play, ale při ní zamířil z poloviny hřiště do prázdné branky Tvrdík. Jihočeši sice 32 sekund před koncem díky Vakovi vykřesali naději, ale svou dosavadní sbírku sedmi bodů už nedokázali rozšířit.

Moeller Pardubice - Mountfield České Budějovice 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 58. Starý (Kolář), 59. Tvrdík - 60. Vak (Veselý, Vydarený). Rozhodčí: R. Svoboda - Kalivoda, Pouzar. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 7780.
Pardubice: M. Růžička - Čáslava, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, Nakládal, Zukal, M. Šeda - Somík, Pucher, Ondřej - Pivko, Divíšek, Cetkovský - Kolář, Koukal, Starý - Tvrdík, Radil, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
České Budějovice: Turek - L. Poživil, Gřegořek, Sičák, Toman, Frolo, Vydarený - M. Hudec, Vak, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - Gulaš, Šimánek, Kotrla - Mertl, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Reklama

Související témata: