Hlavní obsah

Kladno - Sparta 1:4Výborný dovedl Spartu k vítězství 4:1 v Kladně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Výborný 0 : 1
17. Broš 0 : 2
22. Procházka 1 : 2
37. Ručinský 1 : 3
57. Výborný 1 : 4

KLADNO

Po úspěšném startu sezóny vyšli hokejisté Kladna podruhé v řadě bodově naprázdno. Po nedělní porážce v Českých Budějovicích tentokrát na domácím ledě nestačili na pražskou Spartu a prohráli v 7. kole extraligy 1:4. V dresu hostí dvě branky vstřelil a na další přihrál David Výborný, dvakrát Sparta udeřila v přesilových hrách.

Článek

Od prvních minut ukazovali domácí, kdo je na kladenském zimáku pánem a sparťanský gólman Pöpperle se měl co ohánět. Ve třetí minutě si vybruslil před branku Tenkrát, o chvíli později zase prověřil pozornost hostujícího gólmana Rudovský. V osmé minutě neuspěl s blafákem ani Bělohlav.

Po chybné rozehrávce spoluhráčů ve vlastní přesilovce se musel předvést i kladenský Zdeněk Orct, který nahradil v brance Kopřivu. Dosavadní jednička týmu nenastoupila vinou střevních potíží. Ve dvanácté minutě už Orct obdržel první branku v sezóně. Sparta dohrávala přesilovou hru a těsně po návratu vyloučeného Bělohlava nahrával z rohu Látal, do jehož přihrávky včas strčil hokejku Výborný.

Za dalších pět minut už vedla Sparta o dvě branky. Při vyloučení Trončinského nedokázal Tomajko vyhodit puk, před branku přihrával Kratěna a Broš z dorážky rozesmutnil domácí příznivce podruhé. V závěru první části se ještě ve velké šanci objevil Kratěna, ale Orcta tentokrát nepřekonal.

Vyloučení Procházky potrestal Procházka

Už v první minutě druhé třetiny byl za hákování vyloučen Libor Procházka a Kladenští nenechali svého bývalého spoluhráče sedět na trestné lavici příliš dlouho. Ani ne po minutě se před brankou dostal k puku Martin Procházka a nadvakrát snížil stav skóre. Vyrovnat mohli domácí při další přesilové hře, ale Kallova dělovka z levé strany postrádala přesnost.

I nadále se Kladno hnalo do útoku. Betony Pöpperlemu vyprášil Rudovský a bombu Nádašdiho v přesilové hře pro změnu gólman Sparty ztlumil lapačkou. Jenže v 37. minutě udeřila Sparta, když Ručinský v přesilové hře úspěšně tečoval střelu Petra Tona od modré čáry.

Smolná teč vzala naději na zvrat

Od 45. minuty hrála Sparta ve čtyřech proti třem, ale v největší příležitosti Ručinský Orcta neprostřelil. V dalších minutách se předvedli i domácí, jenže Pöpperle si při šancích Tenkráta i Diviše poradil. V 49. minutě vybídl Výborný ke skórování Látala, mladý útočník ale mířil z voleje nepřesně.

Šest minut před koncem mohl se stavem zápasu něco udělat Frolík, jenže v početní výhodě dvakrát před brankou trefil jen gólmana. Veškeré naděje na zvrat vzaly za své tři minuty před koncem normální hrací doby, kdy střelu Výborného smolně tečoval za Orctova záda domácí obránce Trončinský.

GEUS Okna Kladno - Sparta Praha 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. M. Procházka (Bělohlav, Patera) - 12. Výborný (Látal, Ručinský), 17. Broš (Kratěna, Černošek), 37. Ručinský (Ton, Výborný), 57. Výborný (Látal, L. Procházka). Rozhodčí: Homola - Kostka, Pouzar. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, P. Hořava, Tročinský - Diviš, Patera, M. Procházka - Čurilla, Frolík, Tomajko - Tenkrát, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Stieler, Kuchler. Trenér: Zdeněk Müller.
Sparta: Pöpperle - Černošek, Gulaši, L. Procházka, Hanzlík, Ptáček, Cunik, Vojta - Látal, D. Výborný, Ručinský - Netík, Broš, Kratěna - Ton, Laghammer, Podlešák - Dragoun, Hrdel, Hromas. Trenér: František Výborný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice