Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 3:5Tomas vystřílel Boleslavi první výhru a Třinec poslal na dno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Tomas 0 : 1
8. Tomas 0 : 2
13. Melichárek 1 : 2
18. Nouza 1 : 3
23. Balej 2 : 3
41. Handlovský 2 : 4
43. Pavelek 3 : 4
50. Tomas 3 : 5

TŘINEC

Tři góly útočníka Romana Tomase zajistily hokejistům Mladé Boleslavi první výhru v sezóně. Středočeši zvítězili 5:3 na ledě Třince, pro který se právě slovenský útočník stal před rokem nepotřebným. Nováček v souboji dvou nejslabších týmů extraligy svého soupeře odsunul na dno tabulky a pád slezského klubu nebere konce.

Článek

Nezabraly ani velké přesuny v útočných řadách, při nichž nezůstalo místo na loňského kanonýra Róberta Tomíka. Jedna z nových posil Tibor Melichárek se sice uvedl gólem, ale pátou porážku v řadě neodvrátil.

Výběr Antonína Stavjani opět nechytil nástup. Jeho mdlý výkon mohl využít už Pšurný, ale jeho střela skončila kdesi mezi betony klečícího Vojtka. Domácí však varování nebrali vážně: neobsazený Tomas měl v šesté minutě mezi kruhy dost klidu, aby Bendův pas zpoza branky napálil do sítě.

Třinec se mohl vzchopit v přesilovce, ty pro něj však dnes byly spíše za trest. Tomas, který ještě před rokem za Oceláře hrál, si v oslabení našlápl středem kluziště a bombou prostřelil Vojtka.

Po Werk Aréně se znovu rozlehl pískot. Přehlušila jej nevyužitá příležitost Melichárka, nepřesná rána Baleje, kterému namazal gólman Chábera, a až pak se ujala spolupráce první řady, jíž dokončila sparťanská posila Melichárek. Domácí se dlouho neradovali. Nováček totiž využil hned svou úvodní přesilovku a dlouholetá třinecká ikona Král za finální pas na Nouzu sklidil od diváků aplaus, i když vypracoval branku do domácí sítě.

Třinec druhou část na branky vyhrál. Nebylo to díky lepšímu výkonu, ale pouze zásluhou vynikajícího brankáře Vojtka. Balej sice ve 23. minutě procedil puk pod Cháberou do branky a chvíli to vypadalo na třinecký nápor, Martynek však vyrovnání ze skrumáže před brankou nevydoloval a další velké možnosti už počítal jenom soupeř.

Mladoboleslavští měli luxusní živobytí ve středním pásmu, soupeř v něm páchal chybu za chybou. Vojtek dvakrát sebral Tomasovi z hokejky hattrick, po nájezdu Handlovského lapačkou vyžehlil kiks za Polanského s Malcem a v závěru části nedovolil skórovat ani Kočímu.

Černý den třinecké defenzívy završil Sekeráš, který si po 45 sekundách třetí části smolně srazil do vlastní branky přihrávku Handlovského. Sedmá přesilovka však domácím už přinesla štěstí. Puk se po záhadném odrazu od zadního mantinelu skulil přes Cháberův hřbet do sítě a sudí Jeřábek po několikaminutové konzultaci s kolegou u videa gól uznal.

Na zvrat to však nebylo. Arbitři museli potvrdit i platnost vítězné trefy hostů. Tomasova dělovka se prudce vymrštila od zadní konstrukce branky, ale slovenský útočník díky videu o svůj hattrick nepřišel. Domácí dohráli v křeči i nepřátelské atmosféře, v níž si diváci žádali hlavu generálního manažera Pavla Marka.

Oceláři Třinec - Mladá Boleslav 3:5 (1:3, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Melichárek (Kanko, D. Moravec), 23. Balej (Pavelek, Polanský), 43. Pavelek - 6. Tomas (Benda), 8. Tomas, 18. Nouza (Král, Handlovský), 41. Handlovský (Král). 50. Tomas (Bauer, Benda). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2538.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Andersons, Malec, Rangl, Gureň - Melichárek, Kanko, D. Moravec - D. Květoň, Peterek, Martynek - Balej, Polanský, Pavelek - od 23. navíc Hašek, Zeliska, Hampl. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Mocek, Bauer, Holub, Brňák, Jindra, Schnabel - Nouza, Král, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - R. Pšurný, M. Čech, P. Barinka - Boháč, Sýkora, Eiselt. Trenéři: Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články