Hlavní obsah

Znojmo - Karlovy Vary 1:3Kumstát se Skuhravým pomohli Varům k vítězství ve Znojmě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kumstát 0 : 1
21. Skuhravý 0 : 2
39. Kumstát 0 : 3
50. Čachotský 1 : 3

ZNOJMO

Střelecká údernost Petra Kumstáta a Václava Skuhravého pomohla hokejistům Karlových Varů v souboji týmů ze spodní části extraligové tabulky k vítězství ve Znojmě 3:1. Kumstát vstřelil dvě branky po asistencích Skuhravého, který svou bodovou sbírku rozšířil i jedním gólem. Znojmo se po matném výkonu probralo až v poslední třetině, zlepšení ale ke zvratu už nestačilo.

Článek

Pouze čtvrt hodinu udrželi hokejisté Znojma, kterým stále chyběl zraněný útočník Dopita, vyrovnanou partii. Stačili pokrýt útočné akce soupeře a snažili se o protiútoky. Těm však chyběl důraz v zakončení a střely obránců od modré čáry stačil s přehledem vyrážet brankář Mensator. Orli měli v této části zápasu i možnost dvou přesilových her, které ale odehráli v duchu předcházejících zápasů: bez přesnosti i nezbytného důrazu vážněji protivníka neohrozili.

Obrat ve vývoji utkání nabídl Karlovým Varům domácí útočník Růžička, jenž v tvrdém souboji se Zuckerem neudržel nervy a po odehrání kotouče zbytečně protivníka fauloval. Hosté po necelé minutě přesilovku využili, před brankou Skuhravý přistrčil kotouč Kumstátovi, jenž snadno prostřelil brankáře Trvaje.

Po inkasovaném gólu se herní koncepce Znojma totálně zhroutila. Hned v úvodu druhé třetiny zasedl na trestnou lavici domácí útočník Selingr a Karlovy Vary po pouhých 22 sekundách početní výhody přidaly další branku. S kotoučem si vybruslil k modré čáře Skuhravý, který tvrdou střelou překonal brankáře Trvaje, jemuž šikovně clonil ve výhledu Kumstát.

Znojmo ztratilo zcela sebevědomí. Sice se snažilo alespoň o protiútoky, kterým ale chyběla přesnost v koncovce. Hosté si vypracovali trvalý tlak, byli důraznější v osobních soubojích. Po jednom z vyhraných soubojů o zadního hrazení našel ve 39. minutě Skuhravý po vyjetí před branku najíždějícího Kumstáta, který přidal třetí gól.

Teprve v závěrečné třetině se výkon Znojma podstatně zlepšil. Orli si ale dlouho neuměli poradit s výborně chytajícím Mensatorem, který chytl Selingrovi sólový nájezd. Teprve jedenáct minut před koncem se podařilo domácímu týmu tlak zúročit. Po obléhání karlovarské branky se podařilo Čachotskému protlačit kotouč do sítě. Branka Znojmo nabudila, ještě více zvýšilo důraz a přinutilo soupeře pouze bránit. Ale vítězství hosté s přehledem udrželi.

Znojemští Orli - Energie Karlovy Vary 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 50. Čachotský - 18. Kumstát (Skuhravý), 21. Skuhravý (Němec), 39. Kumstát (Skuhravý, Košťál). Rozhodčí: Kubeš - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. Diváci: 2323.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Bičánek, Štach, Mojžíš, Tesařík, Chvátal, Kotaška, Rýgl - Erat, R. Procházka, Selingr - J. Svoboda, Haman, Plášek - Demel, Meidl, M. Růžička - Kucharczyk, Čachotský, Beroun. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Duben, Grof, Němec, Mudroch, Prošek, K. Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Hluchý, Skladaný, Bílek - Zucker, Zaťovič, Dej. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: