Hlavní obsah

Kanonýr Balaštík: Výpadek z úvodu třetí třetiny si nedokážu vysvětlit

Dvě třetiny hokejisté Zlína s mistrovskou Slavií drželi krok, v té třetí se jejich hra sesypala jako domeček z karet. Venerův tým inkasoval na začátku poslední části dva rychlé góly a odvezl si z ledu mistra debakl 2:6. „Nedovedu si to vysvětlit. Na ten začátek třetí dvacetiminutovky jsme se chtěli soustředit, dopadlo to ale úplně obráceně,“ kroutil po zápase hlavou zlínský kanonýr Jaroslav Balaštík.

Článek

Klíčovým momentem utkání byly úvodní minuty třetí třetiny, do které jste šli za nerozhodného stavu 2:2. Jenže pak jste během osmačtyřiceti vteřin dvakrát inkasovali a bylo po zápase. Čím si to vysvětlujete?

Nedovedu si to vysvětlit. Stálo nás to zápas. Na ten začátek třetí části jsme se chtěli soustředit, dopadlo to ale úplně obráceně.

Hrála Slavia v třetí třetině opravdu tak dobře, nebo jste byli nekoncentrovaní?

Asi jedno s druhým. Je to škoda. Kdybychom ten začátek přežili, dalo by se tu hrát a mohli jsme si něco odvést.

Za poslední dvě třetiny jste na Furcha vyslali dohromady jen devět střel. Proč jste hráli tak pasivně?

Slavia nás přehrávala, byla lepší. Už od poloviny zápasu převzala opratě zápasu. Nabídli jsme jí pár přesilovek, ze kterých se dostala do tlaku. Nám pak dělalo problém dostat se zpátky do hry. Hlavně proto měla Slavia optický tlak a nepouštěla nás do větších šancí.

Zatímco na domácím ledě máte stoprocentní bilanci, venku jste uhráli jen jeden bod. Dá se z toho něco vyvozovat?

Venku se nám nedaří, ale držíme to doma. Tam si hodně věříme a doufáme, že to tak bude pokračovat dál. A že přivezeme i nějaké body z venku.

Do formace s Petrem Leškou vám přibyla posila z Vítkovic Bedřich Köhler. Alespoň podle sbírání kanadských bodů se zdá, že vám jde tato spolupráce k duhu. Je to tak?

Jo, jo. Béďa je silový hráč, umí to dobře i s pukem. Zapadl k nám herně i povahově. Třeba mně osobně se s ním hraje velice dobře.

Köhler je navíc pravák, zatímco vy jste nastupoval většinou s hokejisty, kteří hrají „levou dolů“. I to je vítaná změna?

Museli jsme akorát trošku upravit přesilovky. Možná je trošku výhoda, že když na něj jde přihrávka, může pálit z voleje.

Zato s Petrem Leškou hrajete dlouho. Může vás ještě něčím na ledě překvapit?

Sice spolu hrajeme dlouho, ale občas s něčím novým přijde. Pořád vymýšlí nějaké kulišárny a parádičky. Až se tomu divím, je to takové úsměvné (směje se).

Extraliga má za sebou sedm kol. Jak jste spokojen se vstupem Zlína do soutěže?

Máme deset bodů, doma si držíme stoprocentní bilanci. Liga bude zase strašně vyrovnaná, takže je povinností získávat body na domácím kluzišti a občas něco přivést z venku. Tam to sice ještě není ideální, ale pracujeme na tom a doufám, že se budeme zlepšovat.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec