Hlavní obsah

Tak skvělý vstup do sezóny jsme nečekali, říká slávista Červenka

Po druhé třetině zápasu se Zlínem padla ve slávistické kabině trochu ostřejší slova. Úřadující mistr se proti Ševcům trápil, na ukazateli svítilo průběžné skóre 2:2. „Říkali jsme si, že hrajeme moc v koutech a musíme více střílet a zvýšit agresivitu,“ prozradil Roman Červenka. I díky jeho dvěma gólům nakonec Slavia dokráčela k poměrně jednoznačnému vítězství 6:2.

Článek

Kouč Růžička v průběhu zápasu dokonce roztrhl dosud efektivní dvojici Červenka-Bednář. Ofenzivnímu komandu se bok po boku příliš nedařilo. „Šestý smysl“ kouče Růžičky tak znovu zafungoval. Červenka si po nucené odluce připsal dvě branky, Bednář jednu. „Oba jsme se gólově prosadili, takže to asi pomohlo. Těžko říct, proč nám to spolu nešlo. Tentokrát to asi byla změna k dobru,“ tvrdil Červenka.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://hokej.sport.cz/clanek/137211-slaviste-rozstrileli-zlin-a-jako-jedini-zustavaji-bez-porazky.html">Referát ze zápasu Slavia - Zlín najdete zde.</a></td></tr></tbody>

Dvaadvacetiletému Červenkovi se přitom v úvodu sezóny příliš nedařilo. I přesto, že mu přípravné zápasy vyšly. „Byl jsem z toho docela špatnej... Příprava mi vyšla vcelku slušně, v lize to tam ale najednou přestalo padat. Doufám, že jsem se teď chytil i já,“ věří Červenka, že na svou formu naváže i v dalších zápasech.

Slávisté i po sedmi zápasech jako jediní v extralize dosud neokusili hořkost porážky. I dvaadvacetiletý forvard Slavie přiznává, že tak povedený vstup do soutěže neočekával. „Určitě jsme to nečekali. Říkali jsme si, že vstup do sezóny bude těžký. Musíme si toho ale vážit. Nikdo totiž nevíme, kdy ta krize přijde,“ nepřeceňuje Červenka úspěšný vstup.

Jediné, co tak v současnosti svěřence Vladimíra Růžičky trápí, jsou bídné návštěvy. Zápasy s Mladou Boleslaví i Zlínem sledovali prořídlé tribuny O2 Arény. Červenka přiznává, že si neví rady, jak více slávistické fandy na hokej nalákat. Slavia je úřadující mistr, v aktuální sezóně navíc vede tabulku. Přesto věří, že páteční šlágr kola s Plzní, kdy na sebe narazí dva nejlepší týmy soutěže, navštíví důstojná návštěva. „S Plzní vždycky hrajeme velké zápasy, na které chodí hodně fanoušků. Tak doufám, že ta návštěva bude opravdu lepší a lidi uvidí dobrý hokej,“ uzavírá.

Reklama

Související témata: