Hlavní obsah

Výborný: Sotva jsme přesilovky přestali trénovat, začaly fungovat

Dva góly dal a u třetí ze čtyř branek asistoval. V úterý nebylo v Kladně pochyb o tom, že David Výborný byl největší hvězdou hokejistů Sparty, kteří porazili domácí tým 4:1. Stejně jako v předchozím zápase se Znojmem navíc Sparta vstřelila dvě branky z přesilových her, ty se přitom pražskému týmu do té doby příliš nedařily.

Článek

Jak těžký byl zápas v Kladně, kterému se od začátku sezóny dařilo?

Cestou v rádiu jsem slyšel, že jsme outsideři, takže to asi byl těžký zápas. Jsme spokojeni, že máme tři body.

Sparta prohrála v Kladně poslední čtyři zápasy, je místní prostředí pro vás nějak zvlášť specifické?

Já moc ty podmínky neznám, navíc je u nás osm nových hráčů... Trenéři nás upozornili na to, že teď máme úplně jiné mužstvo než před rokem, takže nějaký komplex jsme z toho neměli.

Máte pocit, že se vaše hra nyní zlepšuje?

Jsme rádi, že se nám teď daří. Hrajeme hlavně dobře z obrany, nedostáváme už tolik gólů. To si myslím, že je hodně důležité.

Uklidnil vás gól na 3:1, kdy jste ubránili kladenské přesilovky a sami pak udeřili?

Věděli jsme, že Kladno má výborné přesilovky a těží z toho. Ale tentokrát jsme to až na tu jednu ubránili. Druhá třetina pro nás byla hodně těžká, měli jsme čtyři vyloučení. Ale ve třetí už jsme ukázali, že jsme lepší mužstvo než Kladno.

Jak jste spokojen s úspěšností v přesilových hrách, ty se vám nyní daří?

Naše přesilovky jsou teď trochu lepší. Což je paradox, protože jsme je právě přestali trénovat. Přitom nám to jde líp, než na začátku, kdy jsme je pilovali. Je to zvláštní.

Čím to je, že se vám najednou přesilové hry začaly dařit?

Snažíme se hrát jednoduše a nic nevymýšlet. Trochu jsme to s trenéry řešili, že bude asi lepší nehnat to do nějakých extrémů a nechat tomu spíš volnější průběh.

Přesilovky hrajete také se čtyřmi nebo pěti útočníky. Nemůže to být nebezpečná kombinace?

Určitě je to nebezpečné. Nevýhodou je, že bránící hráči pak mohou ujet a těžko je ubráníme. Ale těch dobrých hráčů tady máme hrozně moc a zatím to vychází.

Ve vaší řadě teď hraje místo Petra Tona Látal, v čem je jeho největší přínos?

Je dobré, když se mladí hráči trochu promíchají s těmi staršími a něco od nich odkoukají. A oni zase mohou přidat něco, co nám třeba už chybí (úsměv). Přínos je to, že je to dravý kluk a chce na sobě pracovat.

Byl zápas v Kladně takovým, který by mohl výkon Sparty ještě zvednout?

Já čekám spíš až na ten poslední zápas v sezóně. Tohle jsou zápasy, ve kterých potřebujeme získat tři body. Od Třince jsme začali hrát dobrý hokej a já věřím, že v tom budeme pokračovat.

Reklama

Související témata: