Hlavní obsah

Tomas se pomstil Třinci třemi góly

TŘINEC

Odvržení hokejisté, kteří před časem už Třinci nebyli dost dobří, nachystali dokonalou pomstu v barvách Mladé Boleslavi. Útočník Roman Tomas sestřelil své bývalé spoluhráče hattrickem, živoucí legenda Ocelářů Richard Král přidal dva finální pasy. Nováček ze středních Čech díky nim po vítězství 5:3 přeskočil svého rivala na třináctém místě.

Článek

Oba nepotřební se v úterý večer dočkali velké satisfakce. "Určitě to tak cítím," přitakal novinářům Král, který z Třince před třemi lety neodcházel z klubu zrovna v nejlepším. Největší třinecká osobnost v extraligových dějinách klubu přesto zůstává hluboko v srdcích třineckých fanoušků. Kotel na jeho počest vyvěsil transparent s Královou přezdívkou "Vítej doma Karle" a za obě přihrávky na mladoboleslavské góly mu celé hlediště aplaudovalo.

Nejlepší sestava 7. kola extraligy podle Sport.cz:
J. Štěpánek (Vítkovice) - R. Bauer (Ml. Boleslav), A. Krstev (Vítkovice) - R. Tomas (Ml. Boleslav), D. Výborný (Sparta), V. Skuhravý (K. Vary).

Osud si s Oceláři zažertoval až drsně. Slovenský útočník Tomas u nich loňskou sezónu zahájil, v půlce ročníku ho však klub vytrejdoval do Litvínova a po sezóně ho s klidným svědomím pustil do Mladé Boleslavi. A Tomas zaznamenal svůj první hattrick v české extralize.

"Myslel jsem si, že první hattrick dám za Třinec a ne proti němu. O tom se mi ani nezdálo. Ale osobně jsem rád, že to vyšlo právě proti Třinci. Víc to nechci komentovat," prohlásil Tomas. Kdyby měl přesnější mušku, mohl trhnout střelecký rekord. "Měl jsem tak na pět gólů. Ale liga je dlouhá a snad si něco nechám na další kola. Hlavně, že se to zlomilo a konečně jsme vyhráli. Kdo to viděl, musel uznat, že jsme byli lepší a zasloužili si to," zdůraznil.

Reklama

Související témata: