Hlavní obsah

Slavia ve šlágru kola porazila Plzeň a zvýraznila své vedení v tabulce

PRAHA

Hokejisté Slavie Praha porazili ve šlágru 8. kola na svém ledě Plzeň 4:2 a zvýšili náskok v čele extraligové tabulky na čtyři body. Vítkovice jednoznačně porazily Litvínov 6:1, Zlín otočil zápas s Kladnem a vyhrál 4:2. Mladá Boleslav si poradila se Znojmem 2:0, České Budějovice si pohrály s Třincem 6:2 a Karlovy Vary porazily Liberec 5:2.

Článek

Slavie v duelu neporažených celků extraligy přivítala na svém ledě Plzeň. Domácí fanoušky již po dvou minutách opařil hostující Vampola, který poslal Plzeň do vedení. O minutu později však již bylo zásluhou Hrušky vyrovnáno. Ve 12. minutě se prosadili opět hosté, když Vlasák střelou mezi betony poslal svůj tým znovu do vedení.

Slávistům se navzdory inkasované brance podařilo rychle vyrovnat, ve 14. minutě překonal Málka Hruška. Ve druhé třetině se prosadil domácí Vondrka a ve 42. minutě uzavřel na konečných 4:2 pro Slavii Micka, který v tísni dostal puk za Málkova záda.

Vítkovice neprohrály potřetí v řadě 

Vítkovice neprohrály ani třetí duel v řadě, když si v domácím prostředí poradili s Litvínovem 6:1. Moravané zaskočili hosty zejména v úvodu a po necelých šesti minutách hry vedli brankami Hrušky a Klimka 2:0.

Ve druhé části sice Severočeši snížili gólem Brandy, ale domácí zvýraznili náskok ve 32. minutě Svačinou. Tři body si již Vítkovice pohlídaly, naopak jednoznačnou záležitost udělaly ze zápasy další tři branky v litvínovské síti.

Svěřenci Zdeňka Venery se oklepali z vysoké prohry na Slavii a porazili doma Kladno 4:2. Zlín přitom prohrával ve 26. minutě již 0:2 brankami Tenkráta a Patery, ale domácí zbraně nesložili. Zásluhou Hamrlíka, Kučného a Balaštíka duel otočili. Konečnou podobu dal utkání v 53. minutě Kollár, a jeho tým má tak na svém kontě po pátku dvanáct bodů.

Boleslav se zvedá

Mladou Boleslav výhra z posledního kola na ledě Třince zvedla a v domácím zápase se Znojmem vyhrála 2:0. O důležitých třech bodech pro Středočechy rozhodli v první třetině Václav Kočí dělovkou od modré a šestnáct sekund před koncem druhé části Richard Král.

Budějovice získaly i ve druhém utkání za sebou v domácím prostředí plný bodový zisk, když nedaly šanci Třinci v poměru 6:2. Dvěma brankami se blýsknul Tomáš Vak. Nejprve otevřel ve 21. minutě skóre a ve 29. minutě zvyšoval již na 3:0. Premiérovou trefu v sezóně zaznamenal Radek Duda, který dorazil puk za Romana Čechmánka do odkryté klece.

Mountfield musel vést 5:0, aby začali svěřenci trenéra Antonína Stavjani dávat góly. Kosmeticky skóre upravili ve 49. a 51. minutě Květoň a Melichárek. Klíčový boj o místo na lavičce Ocelářů tak Stavjaňa prohrál a o jeho osudu rozhodne vedení v nejbližších dnech.

Liberečtí neuspěli na ledě Varů 

Hokejisté Liberce opět neuspěli, když nestačili na domácí hráče Karlových Varů a podlehli jim 2:5. Karlovarští vstoupili do utkání lépe a dvěma slepenými brankami Košťála a Bílka v polovině první třetiny se ujali dvoubrankového vedení. Ve 36. minutě se podařilo snížit Nedorostovi, ale ze strany Severočechů to bylo na dlouho vše. O dvě minuty později přidal třetí branku domácích Kumstát. Další dva zásahy zaznamenali ve 48. minutě Zaťovič a ve 49. Dobroň. Na konečných 5:2 pro Karlovy Vary snížil v 50. minutě Vantuch.

Hokejová O2 extraliga - 8. kolo:
Sparta Praha - Pardubice 5:4 SNon-line
Vítkovice - Litvínov 6:1on-line
Branky: 4. Hruška, 6. Klimek, 34. Svačina, 52. Burger, 52. a 57. Šimíček - 29. Branda.
Zlín - Kladno 4:2on-line
Branky: 33. M. Hamrlík, 38. Kučný, 42. Balaštík, 53. Kollár - 14. Tenkrát, 26. Patera.
Č. Budějovice - Třinec 6:2on-line
Branky: 21. a 29. Vak, 23. Kotrla, 48. Huml - 49. Květoň, 51. Melichárek.
Ml. Boleslav - Znojmo 2:0on-line
Branka: 10. Kočí, 40. Král.
K. Vary - Liberec 5:2on-line
Branky: 10. Košťál, 11. Bílek, 38. Kumstát, 48. Zaťovič, 49. Dobroň - 36. Nedorost, 50. Vantuch.
Slavia Praha - Plzeň 4:2on-line
Branka: 3. a 14. Hruška, 30. Vondrka, 44. Micka - 2. Vampola, 12. Vlasák

Reklama

Související témata: