Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 4:2Slavia vládne lize dál, v magnetu kola si na ni nepřišla ani Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vampola 0 : 1
3. Hruška 1 : 1
12. Vlasák 1 : 2
14. Hruška 2 : 2
30. Vondrka 3 : 2
44. Micka 4 : 2

PRAHA

Ani hokejisté Plzně nedokázali najít recept na dosud neporaženou Slavii. V šlágru osmého kola, kdy na sebe narazil první a druhý tým tabulky, Straka a spol. na ledě mistra prohráli 2:4. V nadprůměrném utkání sice hosté dvakrát vedli, slávista Hruška ale dokázal pokaždé srovnat. Vítězný gól si připsal v 30. minutě Vondrka. Růžičkova parta tak i nadále setrvává bez jediné prohry v čele.

Článek

Ačkoliv domácím týmem byla na papíře Slavia, jako doma se hned od úvodních minut museli cítit Plzeňští. Jejich příznivci totiž ty domácí, co se podpory svého týmu týče, zejmána v prvních dvou třetinách jednoznačně převyšovali. A jejich hráči se jim za to odvděčili hned ve druhé minutě. Bednář ztratil ve vlastním pásmu puk, čehož okamžitě využil Důras, který bekhendem vyslal na Svobodu střelu. Její směr před slávistickým gólmanem vtipně změnil Vampola a Plzeň vedla.

Slávisté ale hlavu nesklopili a hned o minutu později bylo vyrovnáno. V přesilové hře vypálil od modré Kadlec a ve shluku hráčů před Málkem se nejlépe svou tečí orientoval Hruška. Ofenzivní smršť pokračovala i nadále, při střele Šindela měl Svoboda štěstí, kotouč mu totiž vypadl z lapačky, žádný ze Západočechů se ale k dorážce nedostal. V osmé minutě přebruslil hostující Adamský obránce Martinku na pěti metrech o metry tři, v samostatném nájezdu ho ale vychytal Svoboda. Stejný muž se o chvilku později vytáhl i při tutovce plzeňské posily Smreka.

Nepříznivé skóre Slavia otočila

Ve dvanácté minutě se už Plzeň dočkala. Fabuš našel pasem od mantinelu Vlasáka a bývalý slávista procedil kotouč mezi Svobodovými betony. Po delším čase se zapotil i Málek, když betonem vykopl přesnou ránu Bednáře. I podruhé se za nepříznivého stavu mohli Pražané spolehnout na střelce Hrušku. Beránek jej přesným pasem přes celé kluziště našel nikým nehlídaného na útočné modré čáře a Hruška se tak ze strany řítil na Málka. Před gólmanem několikrát zamíchal s pukem, aby ho pak mezi Málkovými betony poslal do sítě.

I ve druhé třetině oba týmy pokračovaly v atraktivním hokeji, diváci nudou trpět nemohli. V dvacáté sedmé minutě se sám před Svobodou zjevil Vlasák, svůj druhý gól ale nepřidal. Slávistický gólman rychle máchl lapačkou a kotouč v ní schoval. Vlasák ještě dlouho poté nevěřícně kroutil hlavou... V polovině utkání navíc šla poprvé do vedení Slavia. Puk se nečekaně odrazil zpátky do Málkova brankoviště a Vondrka úplně volnou klec ani nemohl minout.

Nedáš-dostaneš znovu platilo

Individuálním výkonem vyčníval především Bednář, který si nejednou poradil s několika protihráči najednou a svým kolegům servíroval nezištné přihrávky. Ve vlastním oslabení se v závěru druhé části před Málka šikovně natlačil Beránek, puk stačil i zvednout, plzeňský brankář ale levým ramenem kryl. Do poslední třetiny vstoupili aktivněji Západočeši, Čakajíka ale z ideální pozice mezi kruhy vychytal Svoboda.

<span>A tak platilo nedáš-dostaneš. Hostující obrana úplně zapomněla na Micku, kterému sice napoprvé při zakončení sjel puk z hole, napodruhé se i přes Čakajíkova hákování prosadil a poslal Slavii do dvoubrankového vedení. Po slávistické čtrvté trefě na ledě přibylo emocí, o což se částečně postaral i hlavní rozhodčí Kubeš, který nepostřehl několik nedovolených zákroků v podání domácích.</span>

<span>Pražané si nabyté vedení pečlivě hlídali. Výrazněji se tak neprosadil ani Martin Straka, na kterého téměř po celý zápas hrál osobní obranu Tomica. Defenzivní křídlo plzeňské hvězdě hru notně znepříjemňovalo. Zkompletovat hattrcik navíc mohl Hruška, v rozhodující chvíli mu ale kotouč přeskočil hokejku. Čtyřicet vteřin před koncem se hosté odhodlali ke hře bez bankáře, úspěch to ale nepřineslo.</span>

Slavia Praha - Lasselsberger Plzeň 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. D. Hruška (Kadlec, Červenka), 14. D. Hruška (Beránek), 30. Vondrka (D. Hruška, Beránek), 44. Micka (Doležal) - 2. Vampola (Důras), 12. Vlasák (Fabuš, Benák). Rozhodčí: Kubeš - Čížek, R. Prchal. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 7 898.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Martinka, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, V. Růžička ml., Doležal - Sklenář, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Plzeň: Málek - Benák, Smrek, Čakajík, S. Hudec, Dresler, Pácal, Cartelli, Zápotočný - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Vampola, Kracík - Šindel, Kubalík, Matějovský - Kubica, Jan Kovář, Adamský. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články