Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 6:1Litvínov utrpěl na ledě Vítkovic debakl 1:6

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hruška 1 : 0
6. Klimek 2 : 0
29. Branda 2 : 1
34. Svačina 3 : 1
52. Burger 4 : 1
52. Šimíček 5 : 1
57. Šimíček 6 : 1

Vítkovice

Dva rychlé góly na začátku utkání postavily domácí do role kocoura, který si může hrát s myší. Jenomže aby ta hra gradovala, museli by přidat třetí gól, oni ale šance zahazovali.

Článek

Nájezd na brankáře Fraňka neproměnil Korhoň, bez gólového efektu zůstaly tři závary před litvínovskou brankou na začátku druhé třetiny. Když pak při signalizovaném vyloučení litvínovského útočníka Jánského zbytečně fauloval vítkovický forvard Hruška, místo přesilovky se hrálo čtyři proti čtyřem a do té doby neškodnému Litvínovu se podařilo snížit.

Drama? Nikoliv. Litvínov více nedokázal. Pět minut po tom totiž Svačina po 15 sekundách využil přesilovku a domácí tým už kontroloval zápas. Prémií pro nadšené fanoušky byly dva nádherné góly Šimíčka v závěrečné třetině, jemuž na oba skvěle přihrál Ujčík.

„S Viktorem spolu hrajeme dlouho, hráli jsme i za Spartu. Umíme si vyhovět,“ usmíval se Roman Šimíček a připomenul, že Vítkovice sice rychle vedly, ale pak se trápily. „Proto jsem rád, že jsme nepřipustili drama a nakonec s jistotou vyhráli.“

Litvínov ve Vítkovicích nevyhrál už dvanáct let a nedokázal to ani včera.

Kamil Konečný, asistent trenéra Vítkovic: „Výsledek vypadá jednoznačně, ale problém je, že vyhlášeni střelci se nemohou chytit. Spálili jsme hodně šancí.“

Petr Rosol, asistent trenéra Litvínova: „Propásli jsme začátek a to je obrovský přepych. Pak jsme se zvedli, ale čtvrtým gólem se všechno sesypalo.“

Vítkovice Steel - Litvínov 6:1 (2:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. R. Hruška (Krstev), 6. Klimek (Roman, Korhoň), 34. Svačina (Ujčík, Šimíček), 52. Burger (Petrovický), 52. Šimíček (Ujčík, Trnka), 57. Šimíček (Ujčík) - 29. Branda (Lukeš). Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. Diváci: 4591.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Stehlík, Krstev, Trnka, Kuboš, M. Barinka - Treille (41. Kvapil), R. Hruška, Krenželok - Petrovický, Burger, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Korhoň, Roman, Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Litvínov: Franěk - Walter, Šlégr, Kroupa, Švarný, Vobořil, Kubát, Punčochář, Skuhrovec - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Černý, V. Hübl, Jenáček - Jánský, Branda, Trávníček - Mach, Rindoš, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: