Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Znojmo 2:0Mladá Boleslav zvedá hlavu, vyhrála podruhé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kočí 1 : 0
40. Král 2 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Extraligový nováček zvedá hlavu. Po úterním vítězství na třineckém ledě dokázala Mladá Boleslav včera porazit 2:0 Znojmo a vyšplhala už na 11. příčku.

Článek

První domácí výhru ozdobil Chábera vychytanou nulou. „Obě utkání tento týden byla nesmírně důležitá. Kdybychom z nich nebraly body, ztratil by se kontakt s celky kolem nás v tabulce a každá taková ztráta se těžko maže. Výhry zvedají náladu v kabině, určitě jsme teď veselejší než po úvodních pěti kolech s nulou na kontě,“ říkal kapitán Richard Král. „Na začátku sezóny jsme měli smůlu, tak teď nám přeje štěstí. Nejtěžší chvíle jsem prožíval při znojemských přesilovkách, jinak ale kluci zahráli výborně z obrany a moc toho soupeři nedovolili,“ líčil bezchybně chytající Jan Chábera.

Znojmo, které dalo nejméně gólů v soutěži, postrádalo Dopitu se Svobodou a jejich spoluhráči předvedli naprosté zoufalství v koncovce. Domácím hodně pomohla bleskově využitá přesilovka. Z Bičánkova trestu uplynulo pouhých 6 vteřin, když se ujala Kočího dělovka. Hosté až ve druhé části zlepšili pohyb a vyrovnání měli na holi Plášek či Procházka, Chábera byl však pozorný. „Každého gólmana potěší, když udrží čisté konto, po šňůře těsných porážek by mohlo přijít něco podobného ve vítězném gardu,“ doufal gólman, jenž kryl všech 24 střel hostů.

Zaplněným hledištěm bouřlivě povzbuzovaný domácí tým přečkal zásluhou spolehlivých zákrkoů brankáře i dobře funugující defenzivní činnosti celého týmu i tři oslabení v řadě.  „Chábera chytal fantasticky, celý tým ale dobře bruslil a dokázat hrát maximálně zodpovědně,“ hledal příčinu páteční výhry Král.  Šestnáct vteřin před koncem prostřední části pak po rychlém protiútoku Boleslav zasadila druhý úder, po Tomasově akci dotlačil puk do branky právě Král.

Znojmo se sice snažilo vystupňovat tempo a častěji střílet, jenže jeho hráči působili dojmem, že zapomněli střílet branky. Za posledních 180 minut skórovali jen dvakrát a v tabulce jsou už předposlední. „Náhoda to není, góly jsou pro nás velký problém. Zakončení chybí lehkost, hráči se dostávají do křeče a už se to odráží i v psychice,“ uvědomoval si trenér hostů Radim Rulík. „Měli jsme v útkání víc střel, jenže jsme Boleslav nepřetlačili v útoku,“ doplnil. „Po výborném úvodu jsme lépe uspěli v koncovce a pochvalu zaslouží Chábera.“ řekl trenér Mladé Boleslavi Jiří Šejba.

BK Mladá Boleslav - Znojemští Orli 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kočí (Marušák, Nouza), 40. Král (Tomas). Rozhodčí: Levonen (Fin.), Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6, navíc Čachotský (Znojmo) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3860.
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Mocek, Holub, Brňák, Jindra, Schnabel, Bauer - Nouza, Král, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - R. Pšurný, M. Čech, P. Barinka - Boháč, Sýkora, Eiselt. Trenéři: Šejba a Gudas.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Bičánek, Štach, Mojžíš, Tesařík, Chvátal, Kotaška, Rýgl - M. Růžička, Meidl, Demel - Kucharczyk, Haman, Plášek - Erat, R. Procházka, Selingr - Čachotský, Beroun. Trenéři: Rulík a

Reklama

Související témata: