Hlavní obsah

Zlín - Kladno 4:2Zlín opět doma vyhrál, tentokráte porazil Kladno 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Tenkrát 0 : 1
26. Patera 0 : 2
33. Hamrlík 1 : 2
38. Kučný 2 : 2
42. Balaštík 3 : 2
53. Kollár 4 : 2

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v zápase 8. kola 02 extraligy na domácím ledě tým Kladna a počtvrté na domácím ledě vyhráli. Tým Zdeňka Venery prohrával v polovině utkání 0:2, nicméně dokázala otočit nepříznivý vývoj zápasu na svou stranu a vyhráli 4:2.

Článek

Kladno, které prohrálo potřetí za sebou. oslabila nedisciplinovanost útočníka Diviše, jenž byl za napadení zezadu vyloučen do konce utkání. Zlínští jeho prohřešek potrestali úvodním gólem Hamrlíka a zahájili velký obrat. Velmi dobrý výkon podal na straně vítězů uzdravený brankář Igor Murín.

Doma neporažený Zlín začal zostra a především první útok Zlína vedený Leškou zatápěl před Kopřivou, který se také vrátil po zdravotních problémech do branky svého celku. V šancích se ocitli Balaštík, Köhler a Harmlík, ale Kopřiva byl bezchybný.

Domácí měli v 9. minutě poprvé výhodu přesilové hry, když Tomajko nedovoleně zahákoval Matějku. Kladno pozorně bránilo a Zlínu nepomohla k vedoucí brance ani další početní výhoda. Zatímco domácí vyšli naprázdno, hosté potrestali prohřešek Kučného úvodním gólem. Kladno využilo přesilovku po 29 sekundách, po přesné kombinaci nádherně skóroval Tenkrát.

Zlín měl v první třetině více ze hry, vytvořil si tlak, nicméně svěřenci kouče Venery byli v koncovce neškodní. Domácí mohli ještě před první sirénou vyrovnat, když v posledních sekundách přihrál Leška zpoza branky na hůl kanonýra Balaštíka, ale ten orazítkoval jen tyč Kopřivovy svatyně.

Zlín na začátku druhé třetiny nabídl Kladnu dvě početní výhody, když hosté využili přesilovku čtyři na tři zásluhou kapitána Patery. Zřejmě klíčový moment zápasu přišel v polovině utkání. Kladenský Diviš nešetrně narazil na mantinel Noska a vyfasoval trest do konce utkání.

Berani v následné přesilovce snížili nepříznivý stav, neboť od modré čáry mířil přesně Hamrlík. Domácí svého soupeře při pětiminutové přesilovce uzamkli v obranném pásmu a Kopřiva s vypětím všech sil odolával zlínské ofenzívě. Zlínští se dočkali přece jen kýženého vyrovnání, když v závěru druhé třetiny mířil nad Kopřivovu lapačku Kučný. V posledních sekundách mohl ještě Leška strhnout vedení na zlínskou stranu, ale skákající kotouč kladenský gólman chytl.

Domácí využili na začátku třetího dějství druhou přesilovku v zápase. Po ideální přihrávce od Lešky se prosadil Balaštík. Berany poté několikrát podržel uzdravený brankář Murín. Kladno mohlo srovnat krok při vyloučení Linharta, ale po fatální chybě obránce Hájka na modré čáře se dostal do samostatného úniku Kollár, který zpečetil již čtvrtou výhru Zlína na domácím ledě. Kladno bojovalo až do závěrečné sirény, nicméně k úspěchu Středočechů nevedla ani téměř minutová power play.

RI Okna Zlín - Geus Okna Kladno 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 33. Hamrlík (Leška), 38. Kučný (F. Čech), 42. Balaštík (Leška, Köhler), 53. Kollár - 14. Tenkrát (Frolík, Tomajko), 26. Patera (Hájek). Rozhodčí: R. Svoboda - Guth, Křivský. Vyloučení: 7:7, navíc Diviš (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3964.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Linhart, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Matějka, Kollár, Rachůnek - Kubiš, F. Čech, Záhorovský - M. Pšurný, Roman Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Hořava, Srdínko, Trončinský - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Frolík, Tomajko - Tenkrát, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: