Hlavní obsah

Stavjaňa chce na střídačce Třince skončit, klub je však proti

Hokejový trenér Antonín Stavjaňa chce skončit na střídačce Třince, vedení klubu je však proti. Bývalý vynikající obránce, jenž převzal tým Ocelářů před začátkem letošní sezony, oznámil po pátečním zápasu na ledě Českých Budějovic, že ve funkci končí. Vedení Ocelářů však jeho rezignaci nechce přijmout. Slezský klub je po sérii šesti porážek v tabulce poslední.

Článek

"Představenstvo klubu se shodlo, že odstoupení trenéra Stavjani nic neřeší. Jeho abdikací se budeme znovu zabývat v sobotu," řekl  mluvčí Ocelářů Ivo Pullmann.

Stavjaňa však svůj úmysl odstoupit z funkce, který v případě dnešní porážky deklaroval již v minulých dnech, oznámil novinářům na tiskové konferenci po zápase. Údajně se již i v kabině rozloučil s hráči.

Třinec v pátek prohrál v Českých Budějovicích 2:6 a se ziskem čtyř bodů je v tabulce poslední. Třinácté Znojmo však získalo jen o bod více. Stavjaňa tvrdí, že mužstvo je potřeba pozvednout psychicky. "Trenérská změna k tomu může být impulzem," prohlásil.

Dodal, že k hodnocení dosavadního průběhu sezony by potřeboval větší odstup. "Dá se však říci, že naše postavení v tabulce nemá jednu hlavní příčinu, rozhodly o tom spíše drobné věci, kterých se sešlo víc dohromady. Velká obměna kádru, řada zraněných, dva zkušení gólmani nemají formu, jakou měli v přípravě, ofenzivně laděný tým nedává góly. Úplně se nám rozpadla koncepce," postěžoval si.

Není to poprvé, co Stavjaňa rezignoval bez souhlasu klubu. Právě v Třinci při svém předchozím působení složil koncem listopadu funkci po domácí prohře 3:8 s Havířovem, ale vedení klubu mu úmysl rozmluvilo a trenér nakonec s týmem dokončil sezónu. Po necelých sedmi letech se situace může zopakovat.

Reklama

Související témata: