Hlavní obsah

Vynikající hokej, shodli se trenéři Slavie a Plzně po magnetu kola

Parádní ofenzivní hokej s mnoha šancemi, několik zvratů a důstojná kulisa. Šlágr osmého kola mezi Slavií a Plzní splnil očekávání. Na tom se po skončení utkání shodli trenéři obou týmů. „Všem fanouškům zápas nabídl vynikající hokej,“ byl spokojený nejen se ziskem tří bodů slávistický asistent Jiří Kalous.

Článek

Do utkání přitom vstoupili lépe Západočeši, kteří se v úvodní třetině dostali dvakrát do vedení. Jak na gól Vampoly, tak na trefu Vlasáka ale slávisté dokázali vždy najít odpověď. „Tu první třetinu jsme odehráli výborně. Je jen škoda, že jsme si dvakrát nedokázali pohlídat vedení,“ mrzelo plzeňského lodivoda Pavla Hynka.

V druhé třetině se pak Pražanům podařilo strhnout vedení na svou stranu. „Za stavu 3:2 pro domácí jsme ještě měli dvě tři šance, pak už si to Slavia pohlídala,“ věděl Hynek. To, že Plzeň byla jeho svěřencům minimálně rovnocenným partnerem si uvědomoval i Kalous. „Zápas byl naprosto vyrovnaný. Jediný rozdíl byl v tom, že jsme proměnili o dvě šance navíc.“

O triumfu domácích tak možná rozhodly dvě maličkosti. Tou první byla vysoká úspěšnost slávistů na vhazováních. „Slavia měla sedmdesáti nebo dokonce osmdesáti procentní úspěšnost. Navíc jsme měli problémy s rychlým přístupem jejich hráčů. Přesilovky nám dneska nešly,“ přiznal Hynek.

Za celý zápas se navíc příliš neprosadil ani plzeňský kapitán Martin Straka. Domácí si na něj dávali dobrý pozor, což potvrdil na pozápasové tiskové konferenci potvrdil i Kalous. „Marek Tomica si měl na Martina dávat víc pozor. Věděli jsme, že zde je hlavní síla Plzně, tak jsme se ji snažili eliminovat.“ Tomica se od Straky téměř nehnul, hru svému protivníkovi dost ztrpčil. Splnil tedy svou roli do puntíku? „Posuďte sami,“ smál se Kalous a dával najevo svou spokojenost.

Reklama

Související témata: