Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslav zvedá hlavu

MLADÁ BOLESLAV

Extraligový nováček zvedá hlavu. Po úterním vítězství na třineckém ledě dokázala Mladá Boleslav včera porazit i Znojmo a vyšplhala už na 11. příčku. "Na začátku sezóny jsme měli smůlu, tak teď nám přeje štěstí," řekl po utkání boleslavský brankář Jan Chábera.

Článek

„Obě utkání tento týden byla nesmírně důležitá. Kdybychom z nich nebraly body, ztratil by se kontakt s celky kolem nás v tabulce a každá taková ztráta se těžko maže. Výhry zvedají náladu v kabině, určitě jsme teď veselejší než po úvodních pěti kolech s nulou na kontě,“ říkal kapitán Richard Král.

„Nejtěžší chvíle jsem prožíval při znojemských přesilovkách, jinak ale kluci zahráli výborně z obrany a moc toho soupeři nedovolili,“ líčil bezchybně chytající Jan Chábera. „Každého gólmana potěší, když udrží čisté konto, po šňůře těsných porážek by mohlo přijít něco podobného ve vítězném gardu,“ doufal gólman, jenž kryl všech 24 střel hostů.

„Chábera chytal fantasticky, celý tým ale dobře bruslil a dokázat hrát maximálně zodpovědně,“ hledal příčinu páteční výhry Král. Znojemští působili dojmem, že zapomněli střílet branky. Za posledních 180 minut skórovali jen dvakrát a v tabulce jsou už předposlední. „Náhoda to není, góly jsou pro nás velký problém. Zakončení chybí lehkost, hráči se dostávají do křeče a už se to odráží i v psychice,“ uvědomoval si trenér hostů Radim Rulík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články