Hlavní obsah

Hokejistům Liberce k výhře nepomohl ani Hniličkův návrat

KARLOVY VARY

Hokejový brankář Milan Hnilička se podruhé v sezóně postavil do branky Liberce od začátku utkání, k bodovému zisku na ledě Karlových Varů však ani on Tygrům nepomohl. Pětatřicetiletý gólman měl v minulých dnech zdravotní problémy, proto za něj musel zaskakovat Michal Fikrt.

Článek

Už v úterý však Hnilička seděl na liberecké střídačce připravený zaskočit za Fikrta. "Už od té doby jsem ale věděl, že v pátek v Karlových Varech budu chytat," řekl Hnilička novinářům.

Z extraligového kolotoče "vypadl" hned po prvním kole. Nedochytal zápas proti Kladnu a poté se začal léčit. "Měl jsem zdravotní problémy, začaly už koncem minulé sezóny, protahovalo se to, ale po fyzické stránce se cítím lépe a lépe," uvedl trojnásobný mistr světa, který byl i členem zlatého týmu na olympijských hrách v Naganu.

Návrat na led se mu výsledkově moc nepovedl, karlovarští střelci jej překonali hned pětkrát. Hnilička však na většině gólů vinu nenesl. "Dnes jsem měl hodně práce a kromě třetího gólu, kdy jsem se nechal prostřelit, nebylo v mých silách ostatním zabránit," řekl brankář, jenž si připsal 40 úspěšných zákroků.

Liberci se moc nevydařil vstup do soutěže, po osmi kolech je až dvanáctý, když Severočeši získali jen sedm bodů. Podle Hniličky Tygrům chybí pohoda. "Je to křeč. Ale my se z toho dostaneme, mužstvo na to máme. A to tvrdou prací, ničím jiným," dodal Hnilička.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec