Hlavní obsah

Ordoš míří do švédské ligy, v Liberci končí i gólman Schwarz

Aktualizováno

V hokejovém Liberci končí brankář Marek Schwarz a útočník Jan Ordoš, kteří v roce 2016 získali s týmem historický titul. Ordoš měl sice smlouvu ještě na jeden rok, ale rozhodl se zkusit první zahraniční angažmá a bude působit ve Švédsku. Podle tamních médií by měl třiadvacetiletý hráč posílit Oskarshamn.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Ordoš během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

O Schwarze měli v Liberci nadále zájem a nabídli mu prodloužení smlouvy, ale čtyřiatřicetiletý rodák z Mladé Boleslavi se rozhodl pro jiný extraligový klub.

"Loučíme se se dvěma strůjci velkých úspěchů naší organizace v posledních letech," řekl sportovní ředitel Bílých Tygrů Filip Pešán.

"Honza Ordoš se bude snažit prosadit ve švédské nejvyšší soutěži a doufám, že se mu to podaří. I nadále však zůstává budoucností našeho klubu. Marek Schwarz se výrazně podílel na mistrovském tažení, speciálně pak ve finálové sérii se Spartou. Sám se rozhodl změnit angažmá a hokejově se stěhuje blíže svému domovu. Oběma přejeme vše dobré do jejich další kariéry," dodal.

Ordoš získal během pěti sezon s Libercem kromě titulu ještě dvě stříbrné medaile a čtyřikrát slavil Prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy. V 256 zápasech zaznamenal 44 gólů a 39 asistencí.

Schwarz chytal za Liberec od roku 2013. Po mistrovské sezoně odešel do Znojma a působil v EBEL lize, pod Ještěd se vrátil předloni.

Už dříve Liberec oznámil, že v klubu nebudou pokračovat gólman Dominik Hrachovina a útočníci Libor Hudáček s Lukášem Krenželokem.

Do nové sezony půjde Liberec se zbrusu novou dvojicí brankářů. Kromě Hrachoviny totiž odchází i Justin Peters s Markem Schwarzem (ten se vrací do Mladé Boleslavi). Novou posilou obranných řad je Slovák Mislav Rosandič z Hradce Králové, jenž od ledna hostoval ve Vítkovicích. Smlouvy nebyly prodlouženy s obránci Romanem Graborenkem a Oldrichem Kotvanem, kteří u Bílých Tygrů působili jeden rok. Z útočníků se rovněž s mužstvem loučí Rostislav Marosz.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice