Hlavní obsah

Bomba na jihu Čech! Budějovice získaly borce, který pomohl Kometě ke dvěma titulům

Nováček hokejové extraligy z Českých Budějovic hlásí pro příští sezonu hned několik zajímavých posil! Motor se na tříleté smlouvě dohodl s brankářem Markem Čiliakem, který v letech 2017 a 2018 vychytal titul brněnské Kometě. Obranu Jihočechů posílí Ondřej Slováček z prvoligového Vsetína, do útoku přicházejí Miroslav Indrák, nejlepší útočník uplynulého ročníku Chance ligy Daniel Voženílek z Litoměřic a také kapitán Vsetína Vít Jonák, který už dříve v Českých Budějovicích působil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Marek Čiliak je novou posilou Českých Budějovic.

Článek

Třicetiletý Čiliak, který reprezentoval Slovensko na posledních dvou světových šampionátech, si tak v extralize vyzkouší třetí angažmá. Kromě Komety totiž v části uplynulého ročníku hostoval ve Zlíně.

Osmadvacetiletý Jonák se do Českých Budějovic vrací po dvou úspěšných sezonách ve Vsetíně, kde dělal kapitána. Extraligové zkušenosti má z Mladé Boleslavi a Liberce, kde slavil v roce 2016 i mistrovský titul. Z Valašska míří na jih Čech i o tři roky mladší obránce Ondřej Slováček.

Vysoce produktivní byl v uplynulé sezoně první ligy 24letý útočník Daniel Voženílek, který v dresu Litoměřic nastřílel 22 gólů a posbíral 64 kanadských bodů. V prvoligové skupině o titul nebyl v tomto směru nikdo produktivnější.

Stejně starý je i křídelník Miroslav Indrák. Písecký odchovanec sehrál za Plzeň a Vítkovice během posledních sedmi sezon více než 300 extraligových zápasů a nasázel téměř 90 branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Indrák ještě v dresu Plzně.

Novou smlouvu v Motoru pak podepsali i útočníci, kteří pomohli Motoru už v uplynulé sezoně. Jedenadvacetiletý Albert Michnáč bude i nadále hostovat na jihu Čech ze Sparty, služby Adama Rašky si Českobudějovičtí pojistili i na další ročník.

V klubu naopak nebudou pokračovat brankář Milan Klouček, který se vrátil do Pardubic, a také už dříve oznámení útočníci Jan Veselý a Lukáš Endál. Kádr vedle nich opouštějí i další forvardi, Jakub Babka a Jan Kloz. Konec kariéry pak ohlásil Jiří Šimánek.

Reklama

Související témata: