Hlavní obsah

Třinec - Zlín 2:0Třinec se probral, vítězství nad Zlínem 2:0 vychytal Čechmánek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Polanský 1 : 0
55. Martynek 2 : 0

Po šesti prohrách se hokejisté Třince zase vzchopili. Oceláři porazili Zlín 2:0 a kouč Antonín Stavjaňa, jehož demisi v sobotu vedení klubu nepřijalo, tak oslavil druhou výhru v sezóně. Rozhodující zásluhu na tom má gólman Roman Čechmánek, který se vrátil na post jedničky a vychytal všechny střely ze zlínských hokejek.

Článek

Rušný víkend v třineckém klubu se promítl i do sestavy: kouč Stavjaňa do ní znovu zapasoval Čechmánka i útočníka Tomíka na úkor krajana Baleje, ale střelecká bída se Ocelářů dále držela jako klíště.

Třinečtí útočníci si evidentně nevěří. Hráči, kteří jsou zvyklí využívat šance, selhávali i proti Zlínu. Polanský už ve čtvrté minutě zahodil sólový nájezd, Murín mu bekhendovou kličku přečetl a zneškodnil. Vyhořel i Martynek, v osmé minutě stál sám na brankovém kruhu, ale puk za gólmana nedostal.

Zlín se soustředil na obranu. V ní se domácí tradičně nevyvarovali slabých momentů a Kollár mohl po Gureňově chybě skórovat ve vlastním oslabení, leč Čechmánek jeho bekhendovou koncovku zlikvidoval.

Výkon Ocelářů měl vzrůstající parametry. Domácí převaha ve druhé části nabírala na intenzitě, jen gólové vyjádření chybělo. Kanko se ve 24. minutě z úhlu nestrefil do odkryté branky, Martynek se zase dostal do těsné blízkosti gólmana Murína a už mu nezbylo místo na kličku či lepší střelu. Gólový zmar zaplašil teprve Polanský, kterého hosté nechali v 36. minutě volného před brankou a třinecký útočník puk blafákem umístil za Murína.

Z domácích spadl svazující stres a získali ještě větší chuť. Jenže Melichárka vychytal Murín a druhý zásah Polanského správně neuznal sudí Hradil kvůli postavení střelce v brankovišti.

Slezané si v závěru přitížili dvěma hrubkami v rozehrávce. Chyby Lojka i Sekeráše vedly k dvěma velkým možnostem hostů, ale Čechmánek svůj bezchybný výkon orámoval zákroky proti Rachůnkovi. Definitivně si však Stavjaňa a spol. mohli vydechnout rovných pět minut před koncem, když pohlednou souhru Peterkovy řady dokončil Martynek a zpečetil výhru.

Oceláři Třinec - RI Okna Zlín 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Polanský (Gureň), 55. Martynek (Peterek, D. Květoň). Rozhodčí: Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 2276.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Výtisk, Seman (41. Lojek), Malec, Vosátko, Gureň - Kanko, Moravec, Melichárek - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomík, Polanský, Kováčik - Hašek, Piecha, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Matějka, Kollár, Rachůnek - Kubiš, F. Čech, Záhorovský - M. Pšurný, Rom. Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Reklama

Související témata: