Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 5:0Trenéru Šejbovi se návrat do Pardubic nevydařil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Koukal 1 : 0
23. Koukal 2 : 0
42. Kolář 3 : 0
48. Divíšek 4 : 0
51. Pucher 5 : 0

PARDUBICE

Pardubičtí hokejisté v utkání 9. kola O2 extraligy porazili extraligového nováčka z Mladé Boleslavi vysoko 5:0. Tři góly domácích vstřelila nejproduktivnější formace Pardubic Jan Kolář - Petr Koukal - Jan Starý, čisté konto vychytal Ján Lašák, který se po viróze vrátil mezi tyče Východočechů.

Článek

Oboustranně opatrný vstup do zápasu předznamenal první část utkání mezi Pardubicemi a Mladou Boleslaví. Po celý duel sledovala ČEZ Arena sotva průměrný hokej, z něhož svým výkonem vyčnívala pouze zmíněná pardubická formace.

První možnost skórovat měli hosté po vyloučení pardubického kapitána Snopka, ale Mladá Boleslav se do velké šance nepropracovala. Stejně to vypadalo o chvíli později po podražení Eiselta. Skóre se tak poprvé změnilo po dalším vyloučení Středočechů, když faul Handlovského potrestal Koukal, jenž v závěru početní výhody prostřelil gólmana Cháberu.

Do prostředního dějství vkročili Pardubičtí rázněji a hned po dvou minutách a 28 vteřinách se radovali opět díky Koukalovi z navýšení skóre. Toho nepokryla mladoboleslavská defenzíva před bránou, centr třetí formace Moelleru po Starého pasu v pohodě zasunul kotouč mezi Cháberovy betony.

Mladá Boleslav měla největší šanci ve 32. minutě, kdy se Barinka po závaru před Lašákem radoval z překonání brankové čáry, videorozhodčí však kotouč za ní nenašel a gól nemohl být uznán. V závěru druhé třetiny byl blízko ke vstřelení branky Nouza, ale v brejku trefil bekhendem pouze tyč.

Definitivní jistotu domácím dala branka Koláře v úvodu poslední dvacetiminutovky, když proměnil Koukalovu přihrávku v přečíslení dvou na jednoho. Východočechům rázně narostla křídla, naopak hosté po tomto zásahu zcela odpadli.

Závěr zápasu měl exhibiční nádech. Nejprve Divíšek ve 48. minutě zvyšoval již na 4:0 pro domácí, aby jej o dvě minuty později efektním sólem napodobil Pucher, jenž vyhnal brankáře Cháberu na střídačku. Z vysoké výhry Moelleru se radoval i gólman Lašák, jenž vychytal první čisté konto v sezoně.

Moeller Pardubice - BK Mladá Boleslav 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 18. Koukal (Starý, Kolář), 23. Koukal (Starý, Kolář), 42. Kolář (Koukal, Havíř), 48. Divíšek (Snopek, Pucher), 51. Pucher (Píša, Tvrdík). Rozhodčí: Homola - Kostka, Bláha. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 7582.
Pardubice: Lašák - Snopek, Štrbák, Píša, Čáslava, Koma, Havíř, Zukal, M. Šeda - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Tvrdík, Pucher, Somík - Kolář, Koukal, Starý - Ondřej, Blažek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Mocek, Bauer, Posmyk, Brňák, Holub, Schnabel - Nouza, Král, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - P. Barinka, Boháč, M. Čech - Štrba, Sýkora, Eiselt. Trenéři: Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice