Hlavní obsah

Slavia - Litvínov 1:3Už i hokejisté Slavie ztratili neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Šlégr 0 : 1
23. Černý 0 : 2
34. Červenka 1 : 2
44. Reichel 1 : 3

PRAHA

Po devíti kolech není v hokejové extralize neporažený tým, vítězné tažení slávistů ukončil na jejich ledě Litvínov. „Výhra na Slavii potěší a mne obzvlášť, když jsem odsud neodešel v nejlepším. Pomohlo, že jsme si vyříkali, jak venku hrát,“ řekl gólman hostů Petr Franěk.

Článek

O tříbodový export z Prahy se Litvínov zasloužil hlavně pečlivou obranou, za níž spolehlivě chytal Franěk. K tomu hosté předvedli i velmi účinnou hru v útočné fázi. Po opatrném úvodu sebedůvěru slávistů narušil na začátku druhé části Šlégr dělovkou v přesilovce, o 73 vteřin později se Svobodovi mezi betony trefil také Černý.

„Perfektní defenzivní výkon nám dal šanci zvítězit. Konečně jsme dostali do hry taktickou kázeň a zodpovědnost, každý v týmu splnil roli a ty dva góly vstřelené rychle po sobě byly bonusem,“ těšilo litvínovského obránce Jiřího Šlégra.

„Zahráli jsme špatně, nechali se soupeřem uspat a pak už neměli sílu na otáčení skóre,“ zalitoval nejproduktivnější domácí hokejista David Hruška. „Na začátku druhé i třetí třetiny jsme udělali osudné chyby a celý zápas se těžko dostávali před branku soupeře,“ mínil Jiří Kalous, asistent trenéra Slavie.

Snaha domácích o větší tlak narážela na dobrý pohyb bránících protihráčů. Scházel taky důraz v koncovce, ani po Červenkově snížení se lídr tabulky herně nezvedl a se štěstím přečkal 94 sekund dvojitého oslabení, při němž po Jánského akci skákal puk po brankové čáře.

Bednářovu snahu o vyrovnání zničili parádní Fraňkův zákrok a švagr litvínovského brankáře Reichel potom parádně zakončeným sólem v úvodu třetí části vrátil hostům dvoubrankový náskok. O něj nepřišli, byť museli přes minutu hrát ve třech proti pěti.

„Výborný projev týmu v obraně mi hrozně pomohl. Po druhé třetině jsem začal věřit, že udržíme styl hry i výsledek, ten zápas nám sednul a slávistům to nelepilo,“ doplnil Franěk a trenér Jaroslav Hübl to shrnul: „Celý tým výborně bránil už od středního pásma a podal nejlepší výkon sezóny. S takovým defenzivním projevem chceme venku hrát pokaždé.“

Slavia Praha - Litvínov 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Červenka (D. Hruška, Beránek) - 21. Šlégr (Kubát), 23. J. Černý (Branda, Trávníček), 44. Reichel (Lukeš). Rozhodčí: Vampola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:7, navíc Jánský (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3754.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Sklenář, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Skuhrovec, Punčochář, Vobořil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Mach, Rindoš, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: