Hlavní obsah

Kladno - Karlovy Vary 4:6Bílka s Hluchým nastartoval jejich bývalý klub

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Frolík 1 : 0
18. Kumstát 1 : 1
18. Frolík 2 : 1
28. Hluchý 2 : 2
29. Horna 3 : 2
30. Bílek 3 : 3
45. Skladaný 3 : 4
48. Patera 4 : 4
49. Bílek 4 : 5
60. Kumstát 4 : 6

KLADNO

Osm kol byli nevýrazní, lékem na jejich střelecké trápení se stal až návrat na stadión klubu, v němž ještě předminulou sezónu působili. Dvojice karlovarských útočníků Vítězslav Bílek, Milan Hluchý rozhodující měrou přispěla k triumfu Západočechů na Kladně.

Článek

To se po povedeném vstupu do sezóny topilo v euforii, teď ale klesá tabulkou níž a níž. Nebodovalo už počtvrté za sebou, úřadující vicemistr z Karlových Varů se na něj díky včerejšímu vítězství už bodově dotáhl. „Protože jsme udělali moc chyb v obraně,“ litoval trenér Kladna Zdeněk Müller.

Svižný hokej s množstvím gólů a ještě větší porcí nevyužitých šancí. To mohlo na rozdíl od výsledku domácí fanoušky hřát. Pořád bylo o co hrát, ani jeden z týmu neutekl až do úplného závěru na větší než jednobrankový rozdíl, většinou byli v pozici dotahujícího celku hosté.

Frolík na vše nestačil

První třetina patřila autorovi dvou domácích branek Frolíkovi, pak už ale hrála prim třetí karlovarská formace, která se postarala o čtyři ze šesti gólů v síti nejistého Orcta, jenž nahradil zraněného Kopřivu. „Ve Zlíně dostal pukem do nohy a má ji nateklou,“ vysvětloval Müller. „Ale Ori také není ještě úplně zdravý,“ hájil zkušeného brankáře.

Karlovarský forvard Bílek měl do neděle na svém kontě jeden gól a jednu asistenci, proti Kladnu svoji bilanci hned ztrojnásobil. „Nechtěl jsem tu udělat ostudu, ale je to zásluha celého týmu,“ skromně pravil. Hluchý si připsal gól a dvě asistence, stejně jako jejich třetí parťák z útoku Skladaný.

Popřáli mu štěstí

„Bylo vidět, jak se sem kluci těší. S produktivitou se trápili a já jsem rád, že se chytla i jiná lajna než ta naše první,“ liboval si kouč Energie Josef Paleček.

Kladenští hokejisté včera na své bývalé spoluhráče nestačili. „My se hlavně připravovali na ten první útok. Jak se chystat na Bílka s Hluchým, když byli celou sezónu zatím hlušší? Jenže teď byli ohromně namotivovaní a měli výborný pohyb,“ posteskl si trenér Müller. „Minule tady taky rozhodli,“ připomněl zápas z úvodu minulé sezóny, kdy Bílek dvěma body přispěl k výhře Varů 6:2.

Kladenští se na bývalého kolegu z kabiny ale nezlobili. „Potěšilo mě, že mi ti kluci, co jsem tu s nimi hrál, popřáli štěstí. Vždyť kousek odsud bydlím, často se vídáme,“ přiznal Bílek.

Geus Okna Kladno - Energie Karlovy Vary 4:6 (2:1, 1:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 13. Frolík (Nádašdi, Tenkrát), 18. Frolík (Čurilla), 29. Horna (Tenkrát, Kalla), 48. Patera (Bělohlav, Hájek) - 18. Kumstát (Skuhravý, Jiří Hanzlík), 28. Hluchý (Bílek), 30. Bílek (Hluchý, Skladaný), 45. Skladaný (Bílek), 49. Bílek (Skladaný, Hluchý), 60. Kumstát (Skuhravý). Rozhodčí: Jeřábek - Pavlovič, Bejček. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3041.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, P. Hořava, Srdínko - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Frolík, Bělohlav - Horna, Kalla, Tenkrát - Rudovský, Kuchler, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.
Karlovy Vary: Mensator - Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Grof, Dobroň, Mudroch, Duben, K. Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Bílek, Skladaný, Hluchý - Zucker, Zaťovič, Dej. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články