Hlavní obsah

Č.Budějovice - Sparta 4:1České Budějovice se zvedají - porazily pražskou Spartu 4:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hudec 1 : 0
16. Ručinský 1 : 1
22. Sailer 2 : 1
28. Šimánek 3 : 1
40. Veselý 4 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic zvládli výzvu v podobě zisku šesti bodů ze dvou domácích utkání během tří dnů, když po páteční výhře nad Třincem 6:2 porazili pražskou Spartu 4:1. Ztrátu na svého nedělního soupeře, který je v tabulce čtvrtý, tak stáhli jen na pouhé tři body.

Článek

Již 26 vteřin po úvodní buly šel za katr faulující Gulaši a v přesilovce měl blízko ke skórování domácí Hudec, z nejtěsnější blízkosti ale pozorného brankáře Sparty Pöpperleho nepřekonal. Ve čtvrté minutě napřáhl na pravém kruhu Vak a Hudcovo sklepnutí přineslo Jihočechům vedení. Hned po vhazování ve středu kluziště vyrazil k sólové jízdě sparťan Ton a tentokrát se vyznamenal domácí gólman Turek.

Po sérii několika vyloučení měl další šanci až v 16. minutě znovu Ton, ale znovu neuspěl. Potom se domácí bránili ve třech proti čtyřem, Pražané je sevřeli do kleští a rutinér Ručinský měl dostatek prostoru i času, aby si potáhl kotouč po pravém kruhu a švihem do horního růžku zařídil vyrovnání. Před koncem třetiny ještě hosté jeli dva na jednoho, ale Podlešák v zakončení neuspěl.

Do druhého dějství šla Sparta oslabena o dva vyloučené hráče a tentokrát se v přesilovce prosadili domácí. Huml poslal z rohu puk kolem dvou hostujících obránců a "za bukem" číhající Sailer se z voleje nemýlil. Při hře čtyři na čtyři se Jihočechům vydařil další parádní kousek. Dlouhým pasem z obranného pásma našel Frolo před útočnou modrou číhajícího Šimánka, který měl sice trochu potíže se zpracováním kotouče, přesto své sólo ekvilibristicky zakončil a zvýšil na 3:1.

Poté se zdálo, že zblízka skóroval také Kotrla, ale videorozhodčí jeho zásah nepotvrdil. Počet vyloučených plynule narůstal, domácí mohli hrát 81 vteřin v pěti proti třem, ale trest Humla je brzy o výhodu připravil. Po střele Černoška poté zazvonila tyčka, následovala konzultace s videorozhodčím, ale stav zůstal nezměněn. Špatnou práci první sparťanské pětky v obranném pásmu stihli ještě potrestat Hudec s Veselým a Budějovičtí šli do kabin s třígólovým náskokem.

Třetí dějství probíhalo ve svižném tempu. Bombou od modré otestoval Toman střídajícího brankáře Dubu, na protější straně se neprosadil rozjetý Netík. Vyznamenal se i gólman Turek, jež příložníkem zmařil akci Mrni. Dubovy betony vyprášil Šimánek, při vyloučení Tomana nebezpečně pálil od modré sparťan Gulaši. Závěr utkání si Budějovičtí bezpečně pohlídali a naznačili, že se jim vrací loňská pohoda.

Mountfield České Budějovice - Sparta Praha 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. M. Hudec (Vak, Gřegořek), 22. Sailer (Huml, Toman), 28. Šimánek (Frolo), 40. Veselý (M. Hudec) - 16. Ručinský (Kratěna). Rozhodčí: Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 9:12, navíc Gulaši (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Turek - Poživil, Gřegořek, Sičák, Toman, Frolo, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Vak, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - Kotrla, Šimánek, Sailer - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Sparta Praha: Pöpperle (41. Duba) - Černošek, Gulaši, L. Procházka, Jan Hanzlík, Ptáček, Cunik, Bolf - Hrdel, D. Výborný, Ručinský - Netík, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Podlešák - Mrňa, Dragoun, Hromas. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec