Hlavní obsah

Znojmo - Vítkovice 4:5Orli se rozstříleli, ale nakonec podlehli Vítkovicím v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Erat 1 : 0
17. Bičánek 2 : 0
24. Haman 3 : 0
28. Burger 3 : 1
31. Roman 3 : 2
33. Tesařík 4 : 2
34. Roman 4 : 3
50. Burger 4 : 4
65. Burger 4 : 5

Hokejisté Znojma sice v 9. extraligovém kole ukončili své střelecké trápení a poprvé od úvodního extraligového kola dali ve hře víc než dva góly, ale přesto prohráli s Vítkovicemi 4:5 po samostatných nájezdech a klesli na samé dno tabulky. Vítkovice naopak drží třetí příčku. Orli v neděli vedli již 3:0, ale nakonec svou šňůru porážek nezastavili a protáhli ji už na čtyři zápasy.

Článek

Vítkovice sice do Znojma přijely jako favorit, ale v úvodních minutách pouze sledovaly útočné výpady domácích. V páté minutě musel brankář Štěpánek vytáhnout výborný zákrok proti šanci Pláška, o tři minuty později na poslední chvíli zastavil dorážku Čachotského. Ve 13. minutě už ale hostující brankář nestačil na Erata, který sebral odražený puk, rychle s ním objel branku a pohotově zakončil. Vítkovice však ani tento zásah neprobral, za domácími pořád zaostávali a v 17. minutě pykaly podruhé, když Radim Bičánek v přesilovce vypálil přesně do horního růžku branky.

Do druhé třetiny nastoupili hosté s náhradním brankářem Pincem, tomu ale vydrželo čisté konto jen tři a půl minuty, pak jej z úhlu mezi betony prostřelil Haman. Vedení 3:0 mohlo domácí uklidnit, místo toho ale nastartovalo ostravský tým. Ten dostala do hry střela Burgera, kterou brankář Trvaj ztlumil, ale nezastavil. Burger pak ve 30. minutě neproměnil trestné střílení, ale hned o 18 vteřin později se po samostatné akci prosadil Roman. Znojmo ve 33. minutě ještě dokázalo odskočit na rozdíl dvou gólů, když Tesařík po šikovné kličce proměnil další trestné střílení, ale minutu a půl na to střelou pod horní tyčku opět snížil Roman.

Vítkovice do třetí třetiny vstoupily v oslabení, ale přežily jej stejně jako sólový únik Erata o chvíli později. V 50. minutě pak hosté dosáhli na vyrovnání, když si brankář Trvaj nepohlídal bližší tyč a Burger přes něj procedil puk do sítě. Ve zbytku třetiny mělo navrch Znojmo, ale do větší šance už se nedostalo a tak přišlo na řadu prodloužení.

V něm měli domácí výbornou příležitost, když hráli přesilovku čtyři na tři, ale nakonec mohli být rádi, že je z brejku nepotrestal Krenželok.

O vítězi tak rozhodly až samostatné nájezdy, do kterých Vítkovice opět nasadily vystřídaného brankáře Štěpánka. Ten zneškodnil pokus Tesaříka, dalšímu domácímu obránci Bičánkovi pak utekl puk. Za hosty neuspěl Roman, ale Burger i Ujčík našly díru mezi Trvajovými betony a zajistili hostům druhý bod navíc.

Znojemští Orli - Vítkovice Steel 4:5 SN. (2:0, 2:3, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Erat (Bičánek), 17. Bičánek (Tesařík, Haman), 24. Haman (Erat, Švrček), 33. Tesařík z trestného střílení - 28. Burger (Petrovický), 31. Roman, 34. Roman (Klimek), 50. Burger (Krenželok), rozhodující sam. nájezd Burger. Rozhodčí: Hodek - Guth, Křivský. Vyloučení: 8:10, navíc Treille (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2184.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Tesařík, Chvátal, Rýgl - Erat, Haman, Plášek - M. Růžička, R. Procházka, Selingr - Kucharczyk, Meidl, Demel - Bordowski, Čachotský, Beroun. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Vítkovice: Štěpánek (21. - 65. Pinc) - Jurečka, Stehlík, Krstev, Trnka, Kuboš, M. Barinka - Treille, R. Hruška, Krenželok - Petrovický, Burger, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Korhoň, Roman, Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: