Hlavní obsah

Hokejisté Slavie porazili Liberec až na nájezdy, vyhrála i Plzeň

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie se udrželi v čele O2 extraligy, i když je to v 10. kole soutěže stálo hodně sil. Na ledě Liberce vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech, když o vítězství rozhodl až celkově třináctý nájezd v pořadí, ve kterém skóroval kapitán Slavie Josef Beránek. V úterý vyhráli i pronásledovatelé Slavie v extraligové tabulce Plzeň a Vítkovice.

Článek

Pokud by Slavia v Liberci neuspěla, mohli ji z čela sesadit Plzeň a Vítkovice. Oba týmy dnes vyhrály. V prvním odehraném zápase porazily Vítkovice doma Pardubice 2:1, když na branku hostujícího Tvrdíka odpověděli Viktor Ujčík a Yorick Treille. Pro francouzského útočníka byla vítězná branka už druhou trefou v české extralize.

Plzeň si zase doma poradila s Kladnem a pokud Slavia v Liberci zaváhá, půjdou Západočeši do čela tabulky. Kladno nastoupilo v brance s mladíčkem Cikánkem a ten musel během první třetiny dvakrát lovit puk ze sítě. Pak sice hosty několikrát podržel a při trestném střílení Vlasáka mu pomohlo štěstí, ale na vše nestačil. Kladno prohrálo 2:3 a připsalo si pátou porážku v řadě.

To Litvínov nedělní výhru na Slavii potvrdil i domácím vítězstvím proti Znojmu. Na vedoucí branku Hamana nejprve odpověděl Kroupa a na konci druhé třetiny dostal domácí do vedení Branda. Ve třetí části ještě přidali branky Hübl a Kubát, za hosty dokázal zkorigovat skóre jen Roman Erat a to ještě z trestného střílení.

V utkání Zlína s Českými Budějovicemi kralovali především brankáři. Zkušení gólmani Igor Murín i Roman Turek se nechali během normální hrací doby zaskočit pouze jednou a zápas tak musel dospět do prodloužení. Po devětatřiceti vteřinách se před brankou Zlína dostal k odraženému puku nejrychleji Poživil a zařídil Budějovicím zisk dvou bodů.

V prodloužení skončil i souboj Karlových Varů s Třincem. Skóre sice otevřel už v páté minutě domácí Němec, ale Sekeráš brzy vyrovnal a na další branky čekali diváci až do závěrečných minut zápasu. Až sedm minut před koncem dostal domácí opět do vedení Melenovský, jenže Kanko už za dvě minuty srovnal. V prodloužení pak rozhodl třinecký Polanský.

Sparta si odváží všechny tři body z ledu mladoboleslavského nováčka, i když se její vítězství nerodilo vůbec lehce. Na vedoucí branku Handlovského v 41. minutě odpověděl za hosty o šest minut později David Výborný a pak to dlouho vypadalo na to, že bude muset zápas do prodloužení. Jenže dvacet vteřin před koncem udeřil Michal Broš.

Program 10. kola Extraligy:
RI Okna Zlín - Mountfield České Budějovice 1:2 v prodl.on-line
Branky: 28. Balaštík - 56. Kůrka, 61. Poživil.
Vítkovice Steel - Moeller Pardubice 2:1on-line
Branky: 36. Ujčík, 47. Treille - 24. Tvrdík.
Lasselsberger Plzeň - Geus Okna Kladno 3:2on-line
Branky: 16. Kracík, 19. Straka, 35. Vlasák - 11. Frolík, 41. Patera.
Litvínov - Znojemští Orli 4:2on-line
Branky: 29. Kroupa, 39. Branda, 46. V. Hübl, 51. Kubát - 27. Haman, 60. Erat z trest. střílení.
BK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:2on-line
Branky: 41. Handlovský - 47. D. Výborný, 60. Broš.
Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 2:3 v prodl.on-line
Branky: 5. Němec, 53. Melenovský - 16. Sekeráš, 55. Kanko, 64. Polanský.
Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 10. Modrý, 44. Špaček - 7. Bednář, 45. Červenka, rozhodující nájezd Beránek.

Reklama