Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 3:2Plzeňští zůstávají doma neporaženi, poradili si s Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Frolík 0 : 1
16. Kracík 1 : 1
19. Straka 2 : 1
35. Vlasák 3 : 1
41. Patera 3 : 2

Tomáš HoráčekSport.cz

Hokejisté Plzně ani ve svém pátém domácím utkání O2 extraligy nezaváhali a připsali si tři body za výhru nad Kladnem 3:2. Hosté sice vedli po brance Frolíka, jenže Západočeši do přestávky otočili a ve druhé části náskok zvýšili. Kladenští dokázali na začátku třetího dějství vsítit kontaktní branku, na vyrovnání však ani přes závěrečnou poer-play nedosáhli.

Článek

Úvodní šanci utkání spálil v první minutě Martin Procházka, když sám ujížděl na Martina Altrichtera, ale plzeňský gólman, který nahradil Málka, jeho střelu z levého mezikruží zlikvidoval rozklekem. V 11. minutě se již Kladenští dočkali. Martin Frolík potrestal chybu Altrichtera, který namazal na hůl hostujícího forvarda, a po střele mezi betony musel lovit puk ze své svatyně.

"Kladno má velkou sílu v ofenzívě, a tak jsem se snažili vstoupit do zápasu aktivně, jenže to se nám nepovedlo," řekl po utkání trenér domácích Milan Razým. "Soupeř toho využil," dodal plzeňský kouč.

Brankáře Kopřivu zastoupil talentovaný Cikánek

Lukáše Cikánka, jenž zastoupil Kopřivu v brance Středočechů, domácí do 16. minuty téměř nezaměstnali. Poté však vytvořili závar, na jehož konci Jaroslav Kracík z bezprostřední blízkosti srovnal stav. V čase 18:59 lovil kladenský brankář ze své sítě puk podruhé. Martin Straka si najel až před brankoviště, kde s přispěním Cikánkovy teče doplachtil puk až do sítě.

"Do zápasu jsme vstoupili dobře, hráli chytře, ale pak přišlo vyloučení a hosté toho dokázali využít," uvědomoval si hostující kouč Petr Kasík. "U Zdeňka Orcta vypadá návrat na delší dobu, u Kopřivy zatím nevíme," komentoval Kasík situaci ohledně kladenských gólmanů.

Do dvoubrankového vedení se mohli Západočeši dostat ve 27. minutě, ale za Cikánkem zazvonila po přečíslení hostující obrany a střele Důrase tyč. V zápětí nevyužili únik Patera s Procházkou, Altrichter se stačil včas přemístit. V polovině zápase se prokličkoval do těsné blízkosti kladenského gólmana domácí kapitán Straka, předložil kotouč Důrasovi, ale jeho pokus Cikánek zneškodnil pravým chráničem.

Ve druhé části mohli domácí rozhodnout

Ve 34. minutě zazvonila za hostujícím gólmanem znovu tyč po Strakově ráně. V zápětí však puk před brankovištěm uklidil za brankovou čáru Tomáš Vlasák. Rozhodčí branku po konzultaci s videorozhodčím uznal, a domácí tak vedli 3:1. Svěřenci Zdeňka Müllera začali hrát koncem druhé dvacetiminutovky aktivněji, ale střela Martina Procházky minutu a půl před koncem části kontaktní branku nepřinesla. "Ve druhé části byl soupeř lepší a mohl rozhodnout," přiznal hostující kouč Petr Kasík.

Snížení se ovšem hosté dočkali bleskově po sedmnácti sekundách třetího dějství. Nahození Davida Hájka tečoval před Altrichterem kapitán Středočechů Pavel Patera. Plzeň mohla znovu odskočit na dvě branky v osmé minutě, ale akcie hostů držel nad vodou mladý kladenský odchovanec. Cikánek čelil o minutu později samostatnému nájezdu za faul na pronikajícího Straku. Nájezdu se zhostil Tomáš Vlasák, ale zasahovat nemusel, domácí útočník se netrefil mezi tři tyče.

Blízko k vyrovnaní mělo Kladno v 52. minutě. Martin Procházka se řítil po pravé straně na Altrichtera, ale střela kladenského tahouna mířila jen do hrudi domácího brankáře. Výborným zákrokem se na druhé straně prezentoval Cikánek v 54. minutě, kdy levým betonem vyrazil Benákovu prudkou ránu od modré. Hosté ani přes závěrečnou power-play na vyrovnání nedosáhli. "Mluví se mi těžko, máme černou sérii," smutnil hostující Kasík.

Lasselsberger Plzeň - Geus Okna Kladno 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Kracík (Straka, Vlasák), 19. Straka, 35. Vlasák (Fabuš) - 11. Frolík, 41. Patera (Hájek). Rozhodčí: Fraňo - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 574.
Plzeň: Altrichter - Benák, S. Hudec, Čakajík, Smrek, Dresler, Pácal, Cartelli, Zápotočný - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Vampola, Kracík - Kubalík, Šindel, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Kladno: Cikánek - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Trončinský, P. Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Kuchler, Tomajko - Horna, Kalla, Tenkrát - Rudovský, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice