Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 2:1Vítkovice otočily zápas s Pardubicemi a vyhrály 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Tvrdík 0 : 1
36. Ujčík 1 : 1
47. Treille 2 : 1

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili v desátém extraligovém kole Pardubice 2:1 a bodovali tak pošesté za sebou. Domácí zvrátili nepříznivý vývoj zápasu dvěma góly, duel rozhodl francouzský reprezentant Treille šťastným gólem v početní převaze třináct minut před koncem.

Článek

V urputném boji se ujaly vedení Pardubice využitou přesilovkou, což Vítkovice nabudilo k velkému tlaku. Pro obrat skóre klíčové nebylo jen to, že zpřesnily hru a měly více brankových možností než soupeř. Hlavně to, že od 28. minuty už bojovaly čistě a až do konce utkání ani jednou nehrály v oslabení, zatímco soupeř čtyřikrát.

Na vyrovnání měl velkou zásluhu Svačina překvapivou a přesnou přihrávkou Ujčíkovi, vítěznou branku vstřelil z přesilovky Francouz Treille. Ale než padl, měl gól na hokejce ve 40. minutě pardubický Starý. Dostal se k puku před vítkovickou brankou po chybě Svačiny, ale v zakončení měl smůlu. Trefil tyčku. Závěr zvládly Vítkovice skvěle takticky. Déle než minutu odehrály v pardubické třetině a soupeři povolily jen patnácti sekundovou hru bez brankáře.

Zdeněk Moták, asistent trenéra Vítkovic: „Potvrdili jsme morální sílu, znovu jsme otočili skóre.“

Jiří Seidl, asistent trenéra Pardubic: „Ve vyrovnaném utkání jsme s jedním vstřeleným gólem nemohli bodovat.“

Vítkovice Steel - Moeller Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Ujčík (Svačina, Šimíček), 47. Treille (Kuboš) - 24. Tvrdík (Pucher, Čáslava). Rozhodčí: Hodek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 4326.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Petrovický, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Svačina - Treille, R. Hruška, Kvapil - Korhoň, Roman, Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Zukal, Havíř, Koma, Šeda - Tvrdík, Pucher, Somík - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář, Koukal, Starý - Ondřej, Blažek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata: