Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Sparta 1:2Nováček sahal po bodech, Sparta ale skóre otočila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Handlovský 1 : 0
47. Výborný 1 : 1
60. Broš 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Nikoliv lepší, ale šťastnější tým vyhrál úterní duel desátého kola hokejové extraligy v Mladé Boleslavi. Tři body zajistil hostující Spartě až dvacet vteřin před koncem Michal Broš. Středočeši byli v určitých částech zápasu lepším týmem, doplatili ale na to, že z dlouhé dvojnásobné přesilovky vytěžili jen jediný gól.

Článek

Ačkoliv se Mladá Boleslav po devíti odehraných kolech krčila se sedmi získanými body až na předposledním místě tabulky, na včerejší souboj s pražskou Spartou bylo vyprodáno. A domácí tým je svým výkonem určitě nezklamal.

Od úvodních minut nebyl na hře Středočechů patrný respekt z velkých jmen Pražanů, domácí byli v bouřlivé atmosféře zejména lepším týmem. Již ve čtrnácté minutě zápas předčasně skončil pro domácího Sýkoru, který po zákroku Procházky opustil ledovou plochu na nosítkách. Sparťanský zadák byl odměněn trestem do konce utkání.

I když se na úvodní trefu dlouho čekalo, vyložených šancí nebylo málo. Když už byli skvěle chytající gólmani Chábera s Dubou překonáni, od gólu je uchránila branková konstrukce.

Na přelomu druhé a třetí třetiny zamířilo na trestnou lavici v krátkém sledu hned kvarteto hostujících hráčů a Boleslavi se naskytla dlouhá dvojnásobná početní převaha. V 41. minutě nabídnutou možnost přetavil v první gól Handlovský. Sparta ale okamžitě kontrovala, rovněž v přesilovce srovnal Výborný.

Když už se zdálo, že utkání směřuje do prodloužení, z ničeho nic udeřila Sparta. Dvacet vteřin před koncem základní hrací doby vrátil Cháberou vyražený puk za brankovou čáru Broš a zajistil Pražanům tři body.

BK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 41. Handlovský (R. Král) - 47. D. Výborný (Ton, Vykoukal), 60. Broš (Jan Hanzlík). Rozhodčí: Šír - Čížek, Prchal. Vyloučení: 6:7, navíc L. Procházka (Sparta) 5 min a do utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4100.
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Mocek, Bauer, Posmyk, Brňák, Holub, Schnabel - Nouza, R. Král, Handlovský - Sýkora, Benda, Tomas - P. Barinka, Boháč, M. Čech - Kubeš, Pajič, Štrba. Trenéři: Šejba a Gudas.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Černošek, Cunik - Látal, D. Výborný, Ručinský - Netík, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Podlešák - Mrňa, Dragoun, Hromas - Hrdel. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín