Hlavní obsah

Procházkův zákrok poslal Sýkoru na nosítka

MLADÁ BOLESLAV

Během jediné vteřiny celý mladoboleslavský stadión ztichl. S pukem na hokejce upaloval vstříc hostujícímu brankáři Dubovi útočník Tomáš Sýkora, když si na něj ostře vyšlápl reprezentačními starty ostřílený obránce Libor Procházka a narazil jej na mantinel. Sýkora se po soupeřově ataku okamžitě skácel k ledu a dlouho na něm jen bezvládně ležel.

Článek

Hlavní rozhodčí Šír, který byl celému incidentu vzdálen jen pár metrů, k údivu všech nechal pokračovat ve hře. Procházkův zákrok podle něj za hranicí únosnosti nebyl. „Nešel jsem do toho s tím, že ho zraním. Myslím, že to byl souboj rameno na rameno. Ten hráč se na mě navíc podíval a věděl, že jdeme do souboje,“ hájil se po zápase Procházka.

Na provinilce vzápětí vystartovali domácí hokejisté a hlasitě mu vysvětlovali, co si o jeho zákroku myslí. Všechny přítomné pak navíc vyděsilo, když lékaři otřeseného Sýkoru nakládali na nosítka. „Bál jsem se. Není sranda, když na led vjedou nosítka. Měl jsem z toho špatný pocit,“ přiznal sparťanský zadák.

Po pár minutách seale všem dostalo uklidnění, když Sýkora na znamení, že je v pořádku, zdvihl palec ruky. Přestože sudí Šír nejprve zákrok jako faul nepovažoval, po pár minutách poslal Procházku s trestem do konce utkání předčasně do sprch. „Stál vedle mě a rozpažil. Nevím, kdo mu pak co našeptal, že mě vyloučil. Hlavní ale je, že je Sýkora v pořádku. Už cestou z ledu jsem si všiml, že z nosítek seskočil,“ oddechl si Procházka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice