Hlavní obsah

Zlín - Č.Budějovice 1:2Zlín poprvé doma prohrál, s Českými Budějovicemi v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Balaštík 1 : 0
56. Kůrka 1 : 1
61. Poživil 1 : 2

ZLÍN

Hokejisté Zlína podlehli v zápase 10. kola extraligy Českým Budějovicím 1:2 po prodloužení a poprvé v letošní sezóně odevzdali body z domácího ledu soupeři. Jihočeši vedení exzlínským koučem Bokrošem se radovali již z třetí výhry za sebou. O výhře hostů rozhodl po 39 sekundách nastaveného času obránce Poživil.

Článek

V úvodních pěti minutách měli brankáři na obou stranách minimum práce. Zlínu se naskytla na konci osmé minuty výhoda přesilové hry, když na trestnou lavici odešel hostující Květoň. Domácí se k vážnější hrozbě svatyně Jihočechů nedostali, navíc za půldruhé minuty bylo po přesilovce. Síly na ledě se po faulu Andrašovského vyrovnaly a při následné početní výhodě vypálil nepřesně Duda s Kůrkou.

Zlín se tlačil do útoku, ale v 15. minutě špatně vystřídal a vyfasoval dvouminutový trest. Na začátku oslabení vystihl přihrávku Jihočechů Rachůnek, nicméně jeho střela mířila z rychlého úniku vysoko nad. Zlínští hráli v závěru první třetiny přesilovku pět na tři, využít ji ale nedokázali. Navíc zaváhali při rozehrávce, Hamrlíkovi utekl puk, ale Huml naštěstí pro ně mířil nepřesně.

Druhá polovina dvojnásobné přesilovky se dohrávala na začátku druhé třetiny, ale Zlínu vůbec nevyšla a gólman Turek byl bez práce. Hosté byli aktivnější, ale šance Tomana a Kotrly zlínský Murín zneškodnil. Berani otevřeli skóre zápasu v 28. minutě při početní výhodě. Zlínské elitní komando vedené Leškou opět zaúřadovalo a letošní sedmý extraligový gól vstřelil kapitán Balaštík. V 36. minutě se dostal do brejku opět Balaštík, ale tentokráte mířil nepřesně.

Hosté měli na začátku třetí třetiny příležitost vyrovnat při vyloučení Lučky, ale ze skrumáže nedokázali přelstít zlínského gólmana Duda ani Poživil. Berani nadále bránili hubený náskok, zatímco hosté se vytvořili velký tlak. Domácí z něho na chvíli vysvobodil nedovolený zákrok Šimánka. Jihočeši se dočkali kýženého gólu při početní výhodě. Krátce před vypršením trestu Galvase zůstal před Murínem osamocený Kůrka, z voleje napálil kotouč, který propadl za brankovou čáru.

Zlínu se naskytla další přesilovka, ve které spálil velkou šanci Balaštík. Závěrečné minuty třetí třetiny měly dramatický průběh. Při návratu z trestné lavice se dostal do brejku Šimánek, ale orazítkoval pouze horní tyč. Vyloučen byl Nosek, nicméně do závěru třetí sirény se skóre již nezměnilo. Rozhodnutí přineslo až prodloužení. V něm po 39 sekundách zařídil bonusový bod pro hosty obránce Poživil, který odražený kotouč zametl do zlínské branky.

RI Okna Zlín - Mountfield České Budějovice 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Balaštík (Galvas, Hamrlík) - 56. Kůrka (Huml, Duda), 61. Poživil. Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:7, navíc Veselý (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3608.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Andrašovský, Kollár, Rachůnek - Kubiš, F. Čech, Záhorovský - M. Pšurný, Rom. Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.
České Budějovice: Turek - Poživil, Gřegořek, Sičák, Toman, Frolo, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Vak, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - Kotrla, Šimánek, Sailer - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk, od 41. navíc Mertl. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Reklama

Související témata: