Hlavní obsah

Litvínov - Znojmo 4:2Litvínov potvrdil proti Znojmu výhru z ledu Slavie

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Haman 0 : 1
29. Kroupa 1 : 1
39. Branda 2 : 1
60. Erat 2 : 2
46. Hübl 3 : 2
51. Kubát 4 : 2

Hokejisté Litvínova porazili v dnešním zápase desátého kola Znojmo 4:2 a potvrdili tak v domácím prostředí předešlý úspěch z ledu úřadujícího mistra. Hosté tak prohráli již páté utkání za sebou a stále čekají na premiérový bodový zisk z kluziště soupeře.

Článek

První dějství začaly oba týmy opatrně a snažili se hlavně vycházet z dobré obranné činnosti. První šance pro domácí přišla ve třetí minutě, kdy po Černého přihrávce střílel Branda, ale netrefil Trvajovu branku. Hosté si první vážnější příležitost vypracovali až v polovině první třetiny, kdy dvakrát nebezpečně pálil Kotaška. Poprvé však netrefil branku a poté trefil pouze Fraňka. V 15. minutě měli domácí krátkou přesilovku pět na tři, ale žádnou brankovou příležitost si nevypracovali.

Na začátku druhého dějství se proháčkoval až před Fraňka hostující útočník Čachotský, ale zblízka přestřelil. Ve 26. minutě se Hübl pěkně uvolnil ve středním pásmu, ale trefil pouze Trvajův levý beton. O minutu později se ale radovali hosté, když Haman prostřelil Fraňka. Hosté mohli zvýšit svůj náskok o minutu později, ale Demel tentokráte ležícího Fraňka nepřekonal.

Hosté svou šanci nevyužili, a tak se mohli radovat domácí. V přesilové hře překonal Trvaje pěknou ranou z mezikruží Kroupa a vstřelil svůj první gól v letošní sezóně. Ve 37. minutě převzal Trávníček puk od Brandy, prokličkoval s ním celé hřiště, ale poté vystřelil pouze do Trvajovi výstroje. O minutu později si vyměnil puk Lukeš s Reichlem a prvně jmenovaný se ocitl za zády znojemských obránců, ale Trvaj se překonat nenechal.

V poslední minutě druhé třetiny se domácí přece jen dostali do vedení. Před Trvajem udělal výbornou práci důrazný Trávníček, který se přetahoval s hostujícím obráncem přímo před Trvajem a rozhodili ho tak, že skončil mimo své brankoviště. Branda toho využil, vybruslil si zpoza branky a bez problémů poslal puk do odkryté branky. Hosté se sice ještě dožadovali odpískání nedovoleného zákroku na svého brankáře, ale rozhodčí Kubeš žádnou diskuzi nepřipustil a gól uznal.

Ve třetí třetině si domácí hlídali jednogólový náskok a vyráželi do rychlých protiútoků. Jeden z nich využili, když se ve 46. minutě zakončil přečíslení dva na jednoho Hübl. V polovině závěrečného dějství Branda opět vyjel zpoza branky, ale trefil pouze levou tyč. O minutu později se již domácí mohli radovat počtvrté. Svou premiérovou branku v nejvyšší soutěži si připsal dvacetiletý obránce Kubát. Poslední slovo měl hostující Erat, který patnáct vteřin před koncem proměnil trestné střílení.

Litvínov - Znojemští Orli 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 29. Kroupa (V. Hübl, Jenáček), 39. Branda (J. Černý, Trávníček), 46. V. Hübl (Švarný), 51. Kubát (Reichel, Lukeš) - 27. Haman (Plášek, Rýgl), 60. Erat z trest. střílení. Rozhodčí: Kubeš - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Diváci: 3524.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Skuhrovec, Punčochář, Vobořil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Mach, Rindoš, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Tesařík, Chvátal, Štach, Rýgl - Erat, Haman, Plášek - M. Růžička, R. Procházka, Selingr - Kucharczyk, Meidl, Demel - Havlík, Čachotský, Beroun. Trenéři: Hynek a Baďouček.

Reklama

Související témata: