Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 2:3Polanský zajistil Třinci výhru v prodloužení na ledě Karlových Varů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. O. Němec 1 : 0
16. Sekeráš 1 : 1
53. Melenovský 2 : 1
55. Kanko 2 : 2
64. Polanský 2 : 3

Hokejisté Třince vyhráli v desátém extraligovém kole na ledě Karlových Varů 3:2 v prodloužení. Duel rozhodl v 64. minutě Jiří Polanský. Oceláři tak po sérii šesti porážek uspěli podruhé za sebou, poprvé na kluzišti soupeře. Energie naopak nepotvrdila tři předešlé výhry.

Článek

Domácí nabuzeni předešlými úspěchy začali ve velkém stylu a chutí. Na konci první minuty sice putoval na trestnou lavici karlovarský Dobroň, ale za Třinec to v přesilovce zkoušel pouze Melichárek, ještě neúspěšně. Domácí svoji první přesilovku využili. Skóre otevřel v obránce Němec, který se trefil od modré čáry.

Následně vyzkoušel Čechmánkovu pozornost Skladaný, Mensator na druhé straně musel zasahovat proti Tomíkovi a Gureňovi. V 16. minutě ale hosté vyrovnali, když se při přesilové hře prosadil Sekeráš.

Ve 25. minutě měli karlovarští hokejisté třiašedesát vteřin výhodu přesilové hry pět na tři, ale gól v ní nedokázali dát. Neprosadil se poté ani Kristek. Hosté se však zlepšili a mohli se dostat i do vedení. Ve 32. minutě ale přestřelil branku domácích Peterek, blízko gólu byl i Martynek a ve 39. minutě Mensator úspěšně zasáhl před dravým Polanským.

Na začátku třetí třetiny domácí v přesilovce ostřelovali Čechmánkovu branku, ale stav se neměnil. Zkušený třinecký gólman si poradil i s pokusem Skuhravého ve 49. minutě zlikvidoval i střelu Mudrocha. Domácí se ale nakonec druhého gólu dočkali, když Čechmánka prostřelil Melenovský. Pojišťovací branku mohl přidat Hluchý, neuspěl a Západočechy to mrzelo. V 55. minutě totiž ujel domácí obraně Kanko a nezaváhal.

V Karlových Varech se tak muselo prodlužovat a šťastnějším týmem byli nakonec hosté. Duel v 64. minutě rozhodl Polanský.

Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Němec (Skuhravý, Kumstát), 53. Melenovský (Řezníček, Kristek) - 16. Sekeráš (Peterek, Melichárek), 55. Kanko (Výtisk), 64. Polanský. Rozhodčí: Hribik - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 9:8, navíc D. Moravec (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3180.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Jiří Hanzlík, Mudroch, Dobroň, Grof, Řezníček, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Bílek, Skladaný, Hluchý - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Výtisk, Andersons, Malec, Vosátko, Gureň - Hašek, D. Moravec Kováčik - Tomík, Peterek, Martynek - Melichárek, Polanský, Kanko - Hrňa, Podešva, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice