Hlavní obsah

Liberec - Slavia 2:3Bednář v Liberci třikrát neuspěl, výhru zajistil Slavii Beránek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Bednář 0 : 1
10. Modrý 1 : 1
44. Špaček 2 : 1
45. Červenka 2 : 2
65. Beránek 2 : 3

Stejné drama jako v semifinále minulého ročníku, stejný vítěz. Až sedmá série samostatných nájezdů a úspěch Beránka rozhodly, že hokejisté Slavie v Liberci uspějí. „Mrzí nás, že jsme bodů nezískali více, je vidět, že nám chybí hráči ze základní sestavy,“ litoval liberecký kouč Dušan Gregor, jemuž na marodku přibyl i Václav Pletka.

Článek

Do šťastného vedení se dostali hosté, když se Bednářův hokejový centr před branku odrazil za záda Hniličky. Povadlý prapor Libereckých pozvedl jako správný kapitán obránce Modrý, když vší silou napálil puk do rohu Svobodovy branky.

Bitku vyhrál Jelínek

Gólově to bylo z obou stran na dlouho vše, z letargie diváky probral až na Hniličku dorážející slávista Jelínek, jehož přílišná aktivita se nelíbila domácímu obránci Hunkesovi a vzájemná strkanice přerostla v bitku bez rukavic. Kdyby se vyhlašoval její vítěz, rozhodčí by zvedli ruku slávistickému forvardovi.

Gólové okamžiky přišly opět až ve třetí části. Byly dva a dělilo je 31 sekund. Vítězství domácím přiblížil premiérovým extraligovým gólem Špaček, ale o tom, že bodovat budou oba týmy, rozhodl Červenka, jenž jako první zahlédl opuštěný puk v Hniličkově brankovišti. „Oba týmy si zasloužily bodovat, z Liberce často výhry nevozíme,“ prohlásil spokojený slávistický asistent Jiří Kalous.

Už před Beránkem přitom mohl hned třikrát rozhodnout slávistický kanonýr Jaroslav Bednář, jenže v minisouboji s Milanem Hniličkou měl vždy navrch liberecký gólman.

Po vítězném duelu už měl úsměv na rtech, ale po třetím neproměněném nájezdu vztekle bouchl hokejkou o lavičku na střídačce. „Štvalo mě to. I když mi tam jednou Milan hodil hokejku, čehož si rozhodčí asi nevšimnul, ale nechci se vymlouvat,“ vykládal Bednář.

Připadal si jak na pouti

V zakončení zkoušel různé varianty, žádná se neosvědčila. Přesto ve své snaze vytrvale pokračoval. „Já už jít znova nechtěl, ale Růža mě tam pořád strkal. Bylo to jak na pouti,“ smál se útočník po třech neproměněných nájezdech a byl si vědom, že si do něj Růžička rýpne.

„Také jsem se mu teď vyhýbal a hned jsem hlásil, že přinesu do kabiny nějakou svačinku,“ vykládal s úsměvem. „Hlavně musím poděkovat Ádovi Svobodovi, že nám to vychytal a Pepovi Beránkovi za ten vítězný gól,“ chválil Bednář gólmana s kapitánem.

Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Modrý (Šachl), 44. Špaček (Bartovič, Podkonický) - 7. Bednář, 45. Červenka (Bednář), rozhodující sam. nájezd Beránek. Rozhodčí: Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6, navíc Hunkes - P. Jelínek oba 5 min. a do konce utkání, Červenka 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5966.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Modrý, Žabka, Derner, Hunkes, Jareš - V. Nedorost, Kašpařík, Bartovič - Vantuch, Dušek, Špaček - Klimenta, Rapáč, Blatný - Podkonický, Šachl. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Sklenář, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: