Hlavní obsah

Hráli jsme doslova tragicky, přiznal po utkání na Spartě Skuhravý

PRAHA

Až příliš jednoznačný průběh nabídl zápas jedenáctého kola hokejové extraligy, ve kterém přivítala Sparta vicemistra z Karlových Varů. Pražané po dobrém výkonu dokráčeli k pohodlné výhře 3:0, Západočeši jim ale úlohu svým bezkrevným výkonem značně ulehčili. „Sparta byla ve všech aspektech lepší, vyhrát si zasloužila,“ přiznal pro Sport.cz karlovarský Václav Skuhravý.

Článek

Naděje Karlových Varů ve čtvrtek zhasla již po třinácti minutách. Do té doby se Palečkův soubor ještě držel, po Kratěnově úvodní brance ale působil místy až trapným dojmem. „Zezačátku to ještě šlo, zlom ale nastal po prvním inkasovaném gólu,“ potvrdil v rozhovoru pro Sport.cz Skuhravý.

Ze hry svého týmu byl devětadvacetiletý útočník po skončení zápasu slušně řečeno rozladěný. Jeho tým se Spartě nedokázal v žádném směru vyrovnat. Nestačil bruslařsky, ani o souvislejším tlaku nemohla být řeč. „Sparťané navíc byli důraznější před oběma brankami. Nevytvořili jsme si žádnou šanci. Ani v přesilovce, ani při hře pět na pět. Hráli jsme doslova tragicky,“ shrnul.

„Když jsme hráli špatně dopředu, měli jsme si to pohlídat aspoň dozadu. Dva z těch gólů totiž byly hodně laciné,“ mrzelo Skuhravého, že se Vary při jalové útočné snaze neuchýlily alespoň k propracované defenzivě. Hráče se zkušenostmi z posledního mistrovství světa nepřekvapilo, že se v brance soupeře od úvodních minut objevil Duba. Přestože v úvodu sezóny dostával příležitost jeho kolega Pöpperle. „Četl jsem, že chytal minulý zápas a předvedl dobrý výkon. Vychytal nulu, ale moc jsme ho neprověřili,“ potvrdil Skuhravý, že varští Dubovi zápas značně ulehčili.

Jak ze situace ven? Každý musí začít u sebe

Nepovedené představení na Spartě musí nyní Západočeši hodit co nejrychleji za hlavu, už v neděli je totiž čeká domácí duel s Českými Budějovicemi. Pitvat se v nevydařeném čtvrtečním zápase by psychice příliš nepomohlo. „Musíme jít dál, sezóna je ještě dlouhá. Nepovedly se nám dva zápasy, musíme se zvednout. V neděli musíme vyhrát. I přesto, že se nám doma příliš nedaří,“ připomíná Skuhravý bilanci zápasů z karlovarského zimáku, která z pěti pokusů činí pouhé dvě výhry.

Skuhravý si pod tíhou nepovedeného startu do soutěže přesto nemyslí, že by na Karlovy Vary dolehlo uspokojení z minulé sezóny, ve které Západočeši nestačili až ve finále na Slavii. „To si nemyslím. Ani nemám pocit, že by se na nás soupeři začali více připravovat.“ Jak tedy ze současné nepříjemné situace ven? Podle Skuhravého jedině tvrdou prací. „Hlavně ale musíme začít každý u sebe.“

Reklama

Související témata: