Hlavní obsah

Znojmo - Plzeň 3:2Znojmo po pěti porážkách zdolalo favorizovanou Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Bičánek 1 : 0
22. Vlasák 1 : 1
29. Demel 2 : 1
41. Erat 3 : 1
46. Vampola 3 : 2

ZNOJMO

Lepší střelecká produktivita podložená výborným výkonem brankáře Jiřího Trvaje přinesla hokejistům Znojma pracně vydřené vítězství nad favorizovanou Plzní 3:2. Znojemští Orli ukončili tímto výsledkem sérii pěti porážek po sobě.

Článek

Znojmo navzdory svému nelichotivému postavení v tabulce a absenci zraněných opor Dopity a Svobody zaskočilo favorizovaného soupeře dravým nástupem, ve kterém si získalo výraznou převahu i brankové příležitosti. Hned v úvodní minutě Radek Procházka ujel po levém křídle, podařilo se mu oklamat i brankáře Málka, ale trefil pouze tyčku. Orlům však nabídla Plzeň vlastní nedisciplinovaností získat jednobrankové vedení v sedmé minutě.

Nejdříve zasedl na trestnou lavici Redlihs a vzápětí za zdržování i Hudec. Po pouhých devatenácti sekund hry pěti proti třem po akci se Selingrem překonal Bičánek prudkou střelou od modré čáry poprvé brankáře Málka. Vedoucí gól Znojmo nabudil k ještě větší aktivitě, v kritických chvílích podržel hosty pozorný Málek, jenž vychytal i sólový protiútok Erata. Plzeň se dostávala pouze k brejkům, po jednom z nich se blýskl i domácí brankář Trvaj, jenž vyrazil Vampolovu střelu.

Výkon Plzně se po přestávce výrazně zlepšil, větší důraz doplňovala i přesnější kombinační souhra. Po vyloučení domácího Čachotského už po 37 sekundách po Benákově pasu vyrovnal pohotovou střelou Vlasák. Hra dostala spád, do šancí se dostávalo i Znojmo. Ve 23. minutě trefil Růžička po úniku z pravé strany tyčku. Střelecky pohotovějším Orlům se podařilo postupně zvýšit náskok až na rozdíl dvou branek.

Ve 29. minutě stačil Růžičkovu střelu Málek pouze srazit, kotouč zůstal ležet na brankovišti a dojíždějící Demel jej protlačil do sítě a vstřelil svou letošní první extraligovou branku. V úvodu závěrečné třetiny se hosté stačili ubránit přesilovce soupeře, dvě sekundy po návratu Čakajíka z trestné lavice ale Erat překonal potřetí Málka.

Slibný náskok ale Orli ztratili při vlastní přesilovce a v oslabení po úniku s Kracíkem snížil Vampola na rozdíl jediné branky. Plzeň nevyužila v závěru k vyrovnání ani 37 sekund dlouhou přesilovku pěti proti třem a k zisku bodu jí v samém konci základní hrací doby nepomohla ani 130 sekund dlouhá hra bez brankáře Málka.

Znojemští Orli - Lasselsberger Plzeň 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Bičánek (Selingr), 29. Demel (Růžička), 41. Erat (Tesařík) - 22. Vlasák (Benák), 46. Vampola (Kracík). Rozhodčí: Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2305.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Chvátal, Štach, Švrček, Mojžíš, Kotaška, Mrázek - Selingr, Procházka, Erat - Čachotský, Haman, Plášek - Růžička, Meidl, Demel - Kucharczyk, Zbořil, Davídek. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Plzeň: Málek - Čakajík, Dresler, Smrek, Pácal, S. Hudec, Benák, Cartelli, Redlihs - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Vampola, Kracík - Kubalík, Šindel, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín