Hlavní obsah

Třinec - Slavia 3:4Třinec ve finiši dohnal ztrátu, Slavii však podlehl na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Červenka 0 : 1
42. Peterek 1 : 1
45. Hruška 1 : 2
49. Malec 2 : 2
55. Sekeráš 3 : 2
65. Bednář 3 : 3

TŘINEC

Hokejová Slavia vedla dvanáct minut před koncem utkání v Třinci o dva góly, ale výhru 4:3 nakonec musela vydřít po samostatných nájezdech. Oceláři prokázali zlepšenou formu. Závěrečným náporem dorovnali stav 1:3, ale v penaltové loterii získal mistrovi bod navíc nejlepší hráč utkání Jaroslav Bednář. Kouč Antonín Stavjaňa, který před týdnem nabídl rezignaci, přesto s Třincem potřetí v řadě bodoval.

Článek

Slavia deset minut hledala partnera na extraligové úrovni. Jen díky Čechmánkovi a nepřesnosti hostujících střelců nezaplatil Třinec za ospalý nástup více než gólem. Bednář ho už po 66 sekundách vypracoval pro Červenku, který jeho nezištný pas efektně uklidil pod horní tyčku odkryté branky.

Převaha mistrů byla markantní. Třinec ji přiživoval hrubkami v obraně, ale Malcovo selhání vyřešil při Beránkově šanci Čechmánek. Jeho protějšek byl úplně bez práce, první střela na Svobodu přiletěla až v osmé minutě. Domácí eliminovali nápor hostů v závěru první třetiny a pohovor v kabině z nich udělal jiný tým.

Druhá část, to už byl v podání Třince jiný hokej. Slezané opepřili svůj výkon chybějící agresivitou a nasazením a Slavia byla rázem v potížích. Svoboda byl během 24. minuty hned dvakrát vydán napospas osamoceným třineckým útočníkům, ale Hašek ani Peterek na něj nevyzráli.

Oceláři tlačili, soupeř hrozil z brejků a šance se rovnoměrně střídaly na obou stranách. Balej se z úhlu netrefil nad ležícího Svobodu, kličkovanou zručného Bednáře zase zastavil Čechmánek. Třinec promarnil ještě několik možností než jeho trápení symbolicky ukončil vlastní gól soupeře: Peterkovo nahození totiž Beránek ve 42. minutě bruslí nešťastně usměrnil do Svobodovy branky.

Slavia přišla o vedení jen na 48 sekund. Třinec se znovu ničil vlastní neschopností: chyby se dopustil i spolehlivý Čechmánek a Červenka po ní zblízka skóroval. Další zaváhání v zadních řadách využil Hruška, ale ani dvougólový náskok Pražanům při závěrečném náporu domácích nestačil.

Kdyby Bednář netečoval Drtinovu ránu jen do horní tyčky, možná by Třinec padl na kolena. Takhle mohl v závěru zredukovat sestavu a jeho mohutnému finiši hosté neodolali. Martynek v dvojnásobné přesilovce snížil a Sekeráš pět minut před koncem švihem do horního růžku trefil prodloužení. Nakonec na něj málem ani nedošlo, při Kováčikově příležitosti se však vyznamenal Svoboda.

Největší šanci prodloužení spálil třinecký Melichárek a došlo na nájezdy, které ve čtvrté sérii rozhodl Bednář.

Oceláři Třinec - Slavia Praha 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 3:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 42. Peterek (D. Květoň), 49. Martynek (Lojek, Malec), 55. Sekeráš (Polanský) - 2. Červenka (Bednář), 42. Červenka (Doležal, Bednář), 45. D. Hruška (Beránek), rozhodující sam. nájezd Bednář. Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 3240.
Třinec: Čechmánek - Andersons, Sekeráš, Lojek, Malec, Vosátko, Gureň, od 41. do 47. min. navíc Rangl - Balej, D. Moravec, Kováčik - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kanko, Polanský, Melichárek - Hašek, Hampl, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Sklenář, M. Čermák, P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: