Hlavní obsah

Cikánek Burgera nepoznal, jinak by ho prý vychytal

KLADNO

Dvakrát dokázali hokejisté Kladna proti rozjetým Vítkovicím srovnat v přesilovkách skóre, ale nakonec se jim v pátek stejně nepodařilo přerušit mizernou sérii pěti porážek v extralize za sebou. Klíčovým okamžikem zápasu byla situace pět minut před koncem normální hrací doby, kdy hostující Jiří Burger z protiútoku elegantně provedl blafák kladenskému brankáři Lukáši Cikánkovi a odvezl tři body do Ostravy.

Článek

„Rozhodl jsem se udělat to nejlepší v dané situaci, byl to mžik,“ tvrdil střelec vítězné branky Burger. „Já čekal, že už půjde do strany, tak jsem roztáhl nohy, jenže Burger to natáhl a vrátil mi to mezi nohy,“ popsal situaci ze svého pohledu kladenský brankář Cikánek. „V té rychlosti jsem si nevšiml, že je to Burger. Kdybych věděl, že je to on, tak bych reagoval jinak, protože o něm vím, že střílí mezi nohy. Pak bych to možná chytil,“ věřil si.

Cikánek si podruhé za sebou v dresu Kladna vyzkoušel pocity brankářské jedničky, protože stejně jako v úterý v Plzni musel zaskočit za zraněné opory Kopřivu a Orcta. „Vůbec jsem nepočítal s tím, že bych se tenhle rok dostal v Kladně do branky. A je to pro mne těžké, protože pravidelně nechytám ani v první lize,“ přiznal jisté rozpaky. „Ale tentokrát to byl možná o něco jednodušší zápas než v Plzni. Nešlo na mne tolik střel a protože jsme hráli doma, tak mi kluci vzadu hodně pomáhali,“ dodal.

Dvacetiletý gólman je nyní v Kladně přesto, že byl původně na střídavé starty zapůjčen do Chomutova. Musí tak stíhat oboje. „V sobotu jedeme s Chomutovem do Brna, v neděli mě zase vyhodí na Kladně a budu trénovat tam a v pondělí jdu na zápas. V úterý zase jedu do Chomutova, dál nevím. Záleží jak na tom budou Mirek Kopřiva a Zdeněk Orct,“ vykládal Cikánek, jenž bude s největší pravděpodobností chytat za Kladno i v pondělí proti Slavii.

Hrdina zápasu bude odpočívat

To Burger se naopak těší, jak si užije výjimečně volný víkend. Kvůli dvěma zápasům NHL v Praze se totiž další kolo extraligy hraje až v pondělí. „Dva dny volna budou fajn, protože teď těch zápasů bylo opravdu hodně, ve dvaceti dnech snad deset zápasů...,“ řekl hráč, jenž má o svém víkendovém programu jasno. „Budu hlavně s rodinou. Normálně moc doma nejsme, pořád pendlujeme někde na cestách. Do Čech jezdíme navíc ještě o den dřív,“ připomněl.

Nad možností, že by se o víkendu díval na hokej alespoň v televizi, kde poběží pražský start NHL mezi Tampou Bay a New York Rangers, se exkladenský útočník Vítkovic zamyslel jen na pár vteřin. „V kolik to začíná? V šest? To ještě děcka nebudou spát, takže koukat nebudu,“ usmál se sympatický otec.

Reklama

Související témata: