Hlavní obsah

Hokejista Petr Nedvěd bude přece jen hrát za Liberec

Hokejový útočník Petr Nedvěd bude nakonec přece jen oblékat dres Liberce. Šestatřicetiletý hráč v sobotu absolvoval s týmem první trénink a poprvé by měl za Bílé Tygry nastoupit v pondělním utkání proti Znojmu. Potvrdil to tiskový mluvčí klubu Jan Rachota.

Článek

Nedvěd se na spolupráci s Libercem dohodl již v létě. Poté ale dostal nabídku zúčastnit se kempu New York Rangers a bojovat o šanci na návrat do NHL. V ní strávil patnáct sezón a jen 18 zápasů mu chybí k magické hranici 1000 odehraných utkání. Ve třech přípravných zápasech sice dal dvě branky, ale vedení Rangers mu nakonec s ohledem na jeho věk smlouvu nenabídlo.

Zkušený útočník se před týdnem vrátil do Česka, ale do Liberce nezamířil. O jeho služby totiž projevily zájem i jiné kluby a Nedvěd s nimi podle všeho jednal. V kontaktu byl údajně například s Petrohradem. Nakonec se ale rozhodl, že bude hrát extraligu ve svém rodišti.

Stříbrný medailista z olympijských her 1994 v Lillehammeru, kde hrál za Kanadu, působil v Česku i v minulé sezóně. V dresu Sparty nastřílel v základní části 20 branek a připsal si pět asistencí. Ve čtvrtfinále play off, ve kterém Sparta prohrála s Libercem, přidal jednu finální přihrávku.

Reklama