Hlavní obsah

Kladno - Slavia 5:4Kladno proti Slavii vstalo z mrtvých a přerušilo černou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kadlec 0 : 1
32. Kalla 1 : 1
37. Eberle 2 : 1
45. Bednář 2 : 2
53. Micka 2 : 3
56. Tenkrát 3 : 3
59. Červenka 3 : 4
60. Nádašdi 4 : 4
65. Kalla 5 : 4

KLADNO

Hokejisté Kladna se konečně dočkali výhry. Po šesti porážkách za sebou Müllerův tým zabral, když v zápase 12. kola na domácím ledě zdolal mistrovskou Slavii 5:4 po samostatných nájezdech. Středočeši přitom byli blízko další prohře, ještě necelou minutu před koncem třetí třetiny prohrávali. Pak ale srovnal Nádašdi, vítězný gól si v samostatných nájezdech připsal Kalla.

Článek

Kladenskému kouči Müllerovi přidělal před zápasem se Slavií vrásky na tváři stav jeho brankářů. Orcta trápí svalové potíže, Kopřiva má natržené podkolenní vazy, třetího gólmana Cikánka skolila střevní chřipka. Zaskočit tak musel z prvoligové Třebíče Jakub Lev. V brance Pražanů dostal příležitost Dominik Furch, jedničku Svobodu trenér Růžička šetřil pro středeční zápas Ligy mistrů proti Linköpingu.

Úvod zápasu žádné strhující tempo nenabídl, přesto mohlo jít Kladno brzy do vedení. V přesilové hře pálili z bezprostřední blízkosti Horna s Frolíkem, Furch ale odolal. V jedenácté minutě hráli hosté bez pěti vteřin celé dvě minuty ve dvojnásobné početní převaze a přestože se jim kombinace příliš nedařilo, gólu se nakonec dočkali. Proti Kadlecově dělovce od modré byl Lev bezmocný.

Kladno ve druhé třetině během pěti minut otočilo

V závěru první části obrana Středočechů předvedla dvě obrovské minely a jen díky svému brankáři neinkasovala druhý gól. Lev nejprve vytěsnil dělovku Červenky při jeho samostatném úniku, následně neuspěl ani v ideální pozici zakončující Kadlec. Převaha Slavie pokračovala i ve druhém dějství, Lev se vyznamenal zejména při příležitostích Růžičky s Beránkem. Kuriózní moment nastal ve 27. minutě, kdy byl za držení hole vyloučen slávistický brankář Furch.

V 32. minutě Kladno ze své prakticky první šance v zápase udeřilo. Na útočné modré zachytil Bělohlav nepřesnou rozehrávku Pražanů a okamžitě vyslal do sólového úniku Kallu. Kladenský forvard se nijak nerozpakoval a přesnou střelou nad Furchovu lapačku srovnal skóre. Za necelých pět minut domácí dokonali obrat. Pavlasovu střelu od modré šikovně tečoval Eberle a Furch již nestačil zareagovat.

Slavii dvě inkasované branky z letargie neprobudily, i nadále pokračovala v profesorském hokeji bez pohybu. Přesto se z ničeho nic dočkala vyrovnání. Lev u své pravé tyče nedokázal přikrýt puk, čehož využil Bednář a svým důrazem dotlačil kotouč za brankovou čáru. V 50. minutě pádil na Furcha osamocený Bělohlav, slávistický junior si ale poradil i s následnou dorážkou.

Rozhodnout musely až samostatné nájezdy

Naopak jeho protějšek Lev neměl o chvilku později nejčistší svědomí. Při vlastním oslabení ujel slávista Micka a na jeho střelu zpoza obránce pod horní tyčku Lev nezaregoval. Kladno se ale rychle otřepalo a v 56. minutě dokázalo potřetí udeřit. Tenkrát objel soupeřovu branku, vybruslil si do levého kruhu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Závěr základní hrací části byl doslova infarktový. Nejprve v předposlední minutě poslal hosty po perefktní Bednářově akci do vedení Červenka, padesát čtyři vteřin před skončením třetí třetiny poslal zápas do prodloužení svou dělovkou Nádašdi. Ani to o vítězi nerozhodlo, na řadu tak musely přijít samostatné nájezdy. Ten rozhodující proměnil kladenský Kalla. 

Geus Okna Kladno - Slavia Praha 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Kalla (Bělohlav, Nádašdi), 37. Eberle (Pavlas, Kuchler), 56. Tenkrát (Frolík, D. Růžička), 60. Nádašdi, rozhodující sam. nájezd Kalla - 13. Kadlec (Beránek), 45. Bednář (Červenka), 53. Micka (Tomica), 59. Červenka (Bednář, Vašíček). Rozhodčí: Minář - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2407.
Kladno: Lev - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Hořava, Srdínko - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Tenkrát - Eberle, Čurilla, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Drtina, Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - T. Svoboda, Sklenář, M. Čermák - Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: