Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 5:2Zlín po třech porážkách zabral a porazil Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Balán 1 : 0
8. Mokrejš 2 : 0
21. Hamrlík 3 : 0
22. Rachůnek 4 : 0
30. Andrašovský 5 : 0
35. Barinka 5 : 1
50. Boháč 5 : 2

ZLÍN

Hokejisté Zlína se po třech porážkách za sebou dočkali vítězství, když v zápase 12. kola extraligy zdolali Mladou Boleslav 5:2. Celek RI Okna vedl v polovině zápasu už 5:0. Svěřenci Zdeňka Venery dokázali proměnit šance a extraligového nováčka srazil na kolena úvod druhé třetiny, neboť během 65 sekund dvakrát inkasoval. Hostům nepomohlo ani střídaní gólmanů po třetím inkasovaném gólu.

Článek

Zlín začal utkání aktivněji a od prvních minut měl více ze hry. První branky se řídce zaplněné ochozy dočkaly na konci třetí minuty. Obránce Linhart našel před brankou Balána, který kličkou do bekhendu nedal gólmanu Cháberovi. Druhá branka padla do hostující svatyně v 7. minutě, kdy se poprvé v sezoně trefil Mokrejš. Hosté se však nevzdali a vyrovnání měl na holi Benda, ale jeho střelu Murín vyrazil pravým betonem do bezpečí.

Skvělý průnik předvedl Kollár, který objel hostující branku, ale na úspěšné zakončení již neměl síly. Hosté měli na konci jedenácté minuty poprvé výhodu přesilové hry, neboť za katr odešel Michal Pšurný. Před Murínem zatápěli především Tomas a Martin Čech, ale skóre se nezměnilo. Domácí mohli ještě v závěru první třetiny zvýšit dvoubrankový náskok, nicméně Leška ve slibné šanci neuspěl. Vzápětí odešel na trestnou lavici Marušák, na Cháberu pálili Hamrlík a Balaštík, ale skóre zůstalo do první sirény beze změny.

Domácí Berani měli doslova raketový start do druhé třetiny. Dvě sekundy před vypršením trestu Marušáka zaúřadovala první pětka a početní výhodu využil Hamrlík. Brankář Chábera zmizel na střídačku a jeho místo zaujal náhradník Šindelář. Ten se v brance ani neohřál a po minutě už lovil kotouč ze své sítě, když mu propadla za záda střela Rachůnka. Čtyřbrankový náskok domácí mužstvo uklidnil a zlínští hokejisté měli utkání ve své režii.

Pořádně horko bylo před boleslavskou svatyní při prohřešku Brňáka. Leškův útok rozpoutal pořádný kolotoč, nicméně k přesnému zakončení se nedostal. Hostující gólman kapituloval přesně v polovině utkání, střelu Linharta od modré čáry úspěšně tečoval letošním prvním gólovým zásahem Andrašovský. Dočkali se i hosté, když z ojedinělého protiútoku poprvé skóroval Barinka, který vyzrál na svého bývalého parťáka Murína.

Do třetí třetiny nastoupil ve zlínské brance náhradník Biegl. Mladá Boleslav ještě zkorigovala nepříznivý stav zásluhou přesné trefy Boháče, ale na více již neměla síly. Domácí si s přehledem udrželi tříbrankový náskok, když další šance Kollára a Kubiše zůstaly nevyužity. Zlín si na své konto připsal další tři extraligové body. Hráči se tak mohou těšit na středeční oběd od generálního manažera Michalovského. Ten hráče motivoval svým prohlášením, že pokud porazí soupeře o dvě a více branek, připraví jim chutný pokrm v podobě oblíbené číny až do kabiny.

RI Okna Zlín - BK Mladá Boleslav 5:2 (2:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Balán (Linhart, M. Pšurný), 8. Mokrejš (Záhorovský), 21. Hamrlík (Leška, Köhler), 22. Rachůnek (Nosek, Mokrejš), 30. Andrašovský (Linhart, M. Pšurný) - 35. P. Barinka (Mocek, Schnabel), 50. Bohač (Rod). Rozhodčí: Kubeš - Guth, Křivský. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 3050.
Zlín: Murín (41. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Mokrejš, F. Čech, Záhorovský - M. Pšurný, Balán, Andrašovský. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Mladá Boleslav: Chábera (21. Šindelář) - Marušák, Kočí, Posmyk, Brňák, Bauer, Holub, Mocek, Schnabel - P. Barinka, Král, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Gajovský, Rod, Boháč - Nouza, M. Čech, T. Sýkora. Trenéři: Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články