Hlavní obsah

Samostatných nájezdů se Kladno bát nemusí, má Jaroslava Kallu

KLADNO

Samostatné nájezdy na Kladně začínají. Na koho se Müllerův tým může téměř se stoprocentní jistotou spolehnout, že nezaváhá? Na střelce Petra Tenkráta? Na vyhlášený bekhendový blafák Martina Procházky? Samá voda... Neomylným exekutorem penalt je totiž v posledních letech Jaroslav Kalla. Nejinak tomu bylo i v pondělí v zápase se Slavií. Rychlé naznačení a ještě bleskovější střela. Kladno díky němu po šesti zápasech slaví výhru.

Foto: www.hcrabatkladno.cz

Hokejový útočník Kladna Jaroslav Kalla

Článek

Ten souboj snad musel být rozhodnutý již před jeho samotným začátkem. Na červené čáře čeká na hvizd rozhodčího Jaroslav Kalla, mezi tyčemi hodlá samostatný nájezd zlikvidovat Dominik Furch. Ostřílený mazák versus nepříliš zkušený junior. Pokud Kalla promění, Kladno si připíše bonusový bod navíc. Domácí forvard naznačí rameny a následně posílá kotouč do zpola odkryté branky. Konečně výhra!

„Je možné, že velkou roli sehrála jeho nezkušenost,“ přemýšlel nahlas Kalla o slávistickém brankáři, který nastoupil teprve ke svému devátému utkání v seniorské extralize. „Gólman šel docela brzy na stranu, na kterou jsem jel. Druhou půlku brány mi nechal úplně prázdnou,“ doplnil. Z Kallovy strany to vypadalo jako do nejmenších detailů vybroušená akce.

Sestava 12. kola hokejové O2 extraligy podle Sport.cz
Pinc (Vítkovice - podruhé v sestavě kola) - Nádašdi (Kladno - 2), Hamrlík (Zlín - 3) - Kalla (Kladno), Tvrdík (Pardubice), Fabuš (Plzeň - 3).

Sám hráč přitom tvrdí, že nájezdy na trénincích příliš nepiluje. „Skutečně se tomu příliš nevěnuji. Rozhoduji se až těsně před brankou. Každý brankář má totiž jiný styl. Někdo udělá pohyb dřív, jiný zase ne,“ přiznává Kalla, že do poslední chvíle nemá jasno, jaké zakončení nakonec vytáhne. Při samotné hře navíc gólmany soupeře příliš nepozoruje. To dokládá i jedna z dalších Kallových odpovědí. Kdybyste mu řekli, že v brance Slavie chytal v Kladně Svoboda, věřil by vám. „Až do třetí třetiny jsem ani nevěděl, kdo v té brance stojí.“

Kalla na sebe upozornil už v průběhu zápasu. To když v 32. minutě srovnal na 1:1. Do té doby ale byli Kladenští téměř bezzubí. „První třetinu jsme nehráli dobře, byli jsme zakřiknutí. Vždyť jsme snad ani nevystřelili na bránu,“ říkal sebekriticky. Zlom podle něj nastal právě o první přestávce, kdy v domácí šatně proběhla menší bouřka. „Řekli jsme si, že Slavia nehraje nic extra, že je to mančaft jako každý jiný. Pak jsme začali hrát úplně jinak a body jsme si zasloužili.“

Utkání Kladno - Slavia Praha na Sport.cz:
ON-LINEKladno - Slavia
REFERÁTKladno přerušilo černou sérii
BRANKÁŘFurchovi rady zkušenějšího nepomohly
SPECIALISTANájezdy? Spolehněte se na Kallu

I přes zlepšený výkon bylo ale Kladno blízko sedmé porážky. V předposlední minutě základní hrací doby poslal slávisty do vedení 4:3 Červenka. „Do konce zbývala minuta a za tu dobu se v hokeji může stát cokoliv,“ neztrácel Kalla víru v obrat. Ten nakonec nastal. Beránkovo laxní vyhození zachytil bek Nádašdi a nekompromisní dělovkou poslal zápas do prodloužení a následných nájezdů.

Kladno tak ukončilo děsivou bilanci proher, do dalších utkáních půjde s přece jen větším sebevědomím. „Doufám, že nás to do dalších zápasů posílí. Slavia byla první v tabulce, přesto jsme si od druhé třetiny dokázali, že můžeme hrát s každým,“ doufá v lepší zítřky Kalla. Herní i výsledkový vzestup by měli Středočeši potvrdit v následujících dvou domácích střetnutích. V pátek čeká Müllerův tým Litvínov, v neděli Liberec.

Reklama

Související témata: