Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 3:2Třinec v prodloužení přemohl lídra extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Moravec 1 : 0
23. Hašek 2 : 0
30. Ujčík 2 : 1
52. Korhoň 2 : 2
64. Květoň 3 : 2

Lídr hokejové extraligy po sedmi výhrách za sebou padl, i za porážku 2:3 v prodloužení si však Vítkovice z Třince odvezly alespoň bod. Domácí byli lepší do poloviny zápasu, ale neudrželi dvoubrankový náskok a Vítkovice si po premiérové trefě Lubomíra Korhoně v sezoně vynutily prodloužení. V něm rozhodl o výhře domácích David Květoň. Třinecký útočník Jan Peterek odehrál 800. zápas v extralize.

Článek

Derby dvou regionálních soků potvrdilo, že papírové prognózy neplatí: favorit se proti domácímu celku polovinu utkání nedostal do pořádné šance. A to se defenzíva Ocelářů vedle zraněných opor Semana s Gureněm musela obejít i bez Sekeráše. Možná o to poctivější byl přístup Třince k obranným povinnostem.

Domácí odehráli úvodní část s větší vervou, ale bez vyložených šancí. Šanci na úspěch měla jen Peterkova rána ze 17. minuty, kterou však těsně před brankou srazil obránce Barinka mimo tyče.

Co se Ocelářům nevydařilo v první třetině, vrchovatě dohnali v úvodu druhé části. Šťastný odraz puku vybídl k ráně do opuštěné branky Moravce a už za 31 sekund domácím vyšla hned další rychlá akce, kterou dorážkou z brankoviště dokončil Hašek. Dva góly zapůsobily na Třinec jako živá voda. Domácí se výborným bruslením udrželi v tlaku a Martynek se protáhl sám až před Štepánka, ale pokus o blafák mu nevyšel.

Obranu Třince překonal až Ujčík

Oslabená třinecká obrana odváděla bezchybnou práci. Hosty k ničemu nepustila, v obranném pásmu ji nedovolila jedinou kombinaci. Vítkovice zvedla až vydařená spolupráce dvou matadorů, Ujčík po nezištné Šimíčkově přihrávce do druhé vlny z voleje snadno zacílil prázdnou branku.

Vedoucí tým ožil. Soupeře v závěru druhé části dostal v přesilovce pod těžkou palbu, ale Treille z mezikruží vypálil vedle a tísněný Burger nedokázal nasměrovat Petrovického přihrávku do prázdné branky.

O tom, že Vítkovice ani podeváté v řadě nevyjdou bodově naprázdno, rozhodl osm minut před koncem Korhoň, kterého kouče Hadamczik vypustil na led až v průběhu druhé části za stavu 0:2. Extřinecký útočník se však z pravého křídla natlačil před branku a po ledě vyrovnal.

Třinci v závěru chyběl elán. Soupeř cítil šanci na zvrat a málem ho dokonal Korhoň, ale po průniku v 59. minutě už měl puk na dlouhou hokejku. V prodloužení si bod k dobru připsali domácí, kteří potrestali třetí vyloučení Krsteva a Květoň v přesilovce vsítil vítězný gól.

Oceláři Třinec - Vítkovice Steel 3:2 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. D. Moravec (Polanský, Nikolov), 23. Hašek (Hampl), 64. D. Květoň (Vosátko) - 30. Ujčík (Šimíček), 52. Korhoň (Burger). Rozhodčí: Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6, navíc Krstev (Vítkovice) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 4021.
Třinec: Čechmánek - Andersons, Výtisk, Rangl, Malec, Vosátko, Nikolov - Kanko, D. Moravec, Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Melichárek, Polanský, Kováčik - Hašek, Piecha, Hampl. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Petrovický, Burger, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Treille, R. Hruška, Krenželok - Kvapil, Roman, Klimek - od 34. min. navíc Korhoň. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: