Hlavní obsah

Zlínský Kubiš prolomil střelecký půst, ze kterého byl nešťastný

PRAHA

Hned dvě premiéry zažil v pátek zlínský útočník Pavel Kubiš. Jeho tým vůbec poprvé v sezóně dokázal vyhrát na ledě soupeře, sám pak premiérově v ročníku okusil, jak chutná radost z gólu. V patnácté minutě chytře obelstil zkušeného obránce Procházku a bekhendem otevřel skóre.

Článek

Po zápase <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=607&amp;teamId=4000006&amp;playerId=4007846',event)">Kubiš</span> přiznal, že mu ze srdce spadl pořádný balvan. V předchozích utkáních se sice do šancí dostával, gól ale ne a ne přijít. „Konečně se to prolomilo. Nebylo to vůbec příjemné, byl jsem z toho nešťastný,“ radoval se třiadvacetiletý forvard. „Určitě mi to i zvedne sebevědomí.“ I když se jednalo o první trefu v sezóně, nějaké zápisné platit nebude. „To už jsem si odbyl v minulém ročníku,“ smál se.

Ševci se tak po předchozích šesti nevydařených zápasech konečně dočkali výhry venku. Přitom málokdo předpokládal, že by se jim to mohlo povést zrovna na Spartě. „O to je to cennější. Sparta totiž má zkušený tým,“ těšilo Kubiše pražské vítězství. Hráče nabudily i články v tisku, které si trvající série všímaly. „Mrzelo nás, že se o nás psalo, že venku nevyhráváme. Tak jsme si řekli, že dnes vyhrajeme.“

Ještě jedna věc možná hrála v pátečním triumfu určitou roli. „Před minulým zápasem v Pardubicích bylo vypsáno, že když vyhrajeme, trenér dá do kabiny svačinku. V případě prohry měly být zavedeny společné rozcvičky. Nakonec jsme prohráli. Ze Zlína je cesta dlouhá, tak nám to rozhýbání pomohlo,“ připustil Kubiš. Jeho lajna s Kollárem a Rachůnkem obstarala tři trefy, Kubiš navíc asistoval i u Hamrlíkova gólu z přesilovky. „Už předtím odehrála naše řada dobré zápasy, akorát nám to tam nenapadalo,“ vysvětloval.

Biegl odchytal svůj nejlepší zápas ve Zlíně

Hlavním hrdinou duelu ale byl gólman Ševců Radovan Biegl, který dostal při Murínově zranění příležitost od úvodních minut. „Odchytal fantastický zápas. Myslím, že nejlepší za dobu, co je ve Zlíně,“ vysekl Kubiš svému spoluhráči poklonu. Ve třetí části i tak Sparta snížila na rozdíl jediného gólu, Zlínu se ale po oddechovém čase podařilo znovu odskočit. Podle Kubiše se jednalo o klíčový moment utkání. „Gól nám hodně pomohl. Sparta se zrovna dostávala do tlaku, takhle jsme ji ale pohřbili.“

První čtvrtinu soutěže tak Berani zakončili se ziskem dvaceti bodů, s čímž v mužstvu panuje spokojenost. Čtyři pětiny bodů přitom Venerovi svěřenci získali na domácím stadiónu Luďka Čajky. „Řekli jsme si, že doma musíme vyhrávat a co dovezeme z venku, bude plusové. Naposledy jsme ale doma zaváhali, tak jsme rádi, že jsme to na Spartě napravili,“ ohlédl se Kubiš za dosud odehranými boji.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články