Hlavní obsah

Předchozí sezóna je minulostí, letos se Litvínovu venku daří

Ze sedmi zápasů na ledě soupeřů nebodovali hokejisté Litvínova v letošním ročníku extraligy pouze dvakrát. Jaká změna oproti loňské sezóně, kdy na vítězství venku čekali Severočeši až do třicátého kola. "Oproti loňsku je to nebe a dudy," liboval si po pátečním vítězství v Kladně litvínovský gólman Jaroslav Hübl mladší.

Článek

Jaroslav Hübl byl jedním z hlavních důvodů, proč Litvínov v pátek získal dva body za výhru v prodloužení a napravil tak úterní selhání na domácím ledě s Pardubicemi. "Loni nám to při zápasech venku vůbec nešlo, letos je to úplně obráceně. Na druhou stranu nás mrzí, že doma soupeře tolik nedrtíme," tvrdil Hübl po zápase v Kladně, kdy jej dokázal překonat jen domácí Hájek.

S Fraňkem jsou domluveni na střídání

Kladenský obránce na začátku třetí třetiny objel branku a zasunul puk za záda hostujícího gólmana. "Byla to trochu nepřehledná situace. Kladenští rotovali v rohu a já se pak nestačil včas přesunout," popsal situaci Hübl, jenž dostal v brance přednost před Fraňkem. "Jsme domluveni, že se budeme střídat vždycky po čtyřech nebo pěti zápasech," vysvětlil.

V Kladně Hübl dostával kladenské střelce do úzkých, pochytal jim spoustu šancí. "Zachytal jsem si, Kladno na nás umí zahrát. První dvě třetiny bylo lepší, ale my to ustáli, a pak dali se štěstím vítězný gól," komentoval Hübl zápas, který rozhodla dělovka Jiřího Šlégra v prodloužení.

Šlégr uspěl až napodruhé

Kladno v nastaveném čase doplatilo na špatné střídání, které rozhodčí potrestali vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě. Šlégr pak v početní výhodě ostřeloval kladenskou branku, při prvním pokusu ještě neuspěl. "Mířil jsem pod vyrážečku. Byl jsem poměrně blízko, takže jsem věřil, že to tam propadne. Na lapačku jsem střílet nemohl, protože tam stál jejich hráč," vykládal Šlégr.

Při druhém pokusu už ale měl na střelu více prostoru a dělovka nad lapačku skončila v horním růžku Kopřivovy branky. "Podruhé už to tam spadlo. Ale co jsem slyšel od spoluhráčů, tak byla střela ještě tečovaná někým z obránců. Je jedno, jak ten gól padl, hlavně že máme dva body," uzavřela hvězda Litvínova.

Reklama

Související témata: