Hlavní obsah

Hokejová Sparta je v krizi, sráží ji individuální chyby

PRAHA

Před sezónou jste tu otázku mohli položit komukoliv. Hlavní favorit na titul? „Sparta,“ odpověděla by vám drtivá většina lidí. Po odehraných čtrnácti kolech je ovšem skutečnost jiná. Pražský tým tápe, krčí se až na sedmém místě. A to i přesto, že sparťané mají ve svém středu ofenzivní esa jako je Výborný, Ručinský, Broš nebo Kratěna. Současná situace trápí všechny činovníky klubu. Funkcionáře i hráče.

Článek

Spartě se nedaří v útoku ani v obranné fázi. Za poslední tři duely inkasovala hned třináctkrát. Ilustrační situace nemohoucnosti pražské ofenzivy? Výborného soubor hraje proti Litvínovu přes dvě minuty dlouhou přesilovku pěti proti třem. Výsledek? Pouhá jedna střela. Navíc doprostřed branky, se kterou by si poradil i gólman týmu hrající okresní přebor. Natož Jaroslav Hübl. „Tahle naše přesilovka byla naprostou tragédií. Místo abychom to házeli na bránu, pořád vymýšlíme něco složitého a hrajeme na krásu,“ potvrdil Ondřej Kratěna.

Utkání Sparta - Litvínov na Sport.cz
ON-LINE:Sparta - Litvínov
REPORTÁŽ:Trápení Sparty pokračuje, prohrála i s Litvínovem
CHEMICI:Litvínov se naučil vyhrávat venku a stoupá tabulkou
RUČINSKÝ:Každý vidí, že nehrajeme dobře
PRAŽANÉ:Sparta je v krizi, sráží ji individuální chyby

To, že se Sparta v přesilovkách trápí, přiznává i David Výborný. „Celou sezónu nám nejdou. Hrajeme je moc složitě,“ přitakává sparťanský kapitán. Ještě více než hra v početní převaze sráží Pražany časté individuální chyby. Prakticky nenajdete jediný zápas, ve kterém by se jich Sparta vyvarovala. „Každý zápas děláme ohromné individuální chyby, které mužstvo pokaždé popraví,“ souhlasí Výborný. S jeho slovy se ztotožňuje i Kratěna. „ Na každý gól se strašně nadřeme. Soupeři naopak věnujeme šance, ze kterých nás trestá.“

„Defenziva je záležitost celého týmu, nejenom obránců,“ nehází Kratěna vinu na beky. „Nefunguje tak, jak by měla. Není to ale chyba jen obránců,“ souhlasí syn sparťanského trenéra, že třináct inkasovaných branek v posledních třech duelech není jen vinou chatrné defenzivy. Určitě by nám psychicky pomohl zápas, který bychom jasně vyhráli,“ dodává „Vejba“.

Před dvěma domácími zápasy se Zlínem a Litvínovem si David Výborný představoval, že se jeho tým zvedne nejen herně, ale i výsledkově. Chyba lávky! V kolonce získaných bodů svítí nula. „Čekali jsme, že budeme mít čtyři až šest bodů... A nemáme nic,“ kroutí nevěřícně hlavou. „Není to o kondici, je to jenom o chybách. Určitě bych nehledal chyby v hlavě, zkušení jsme na to dost,“ hledá Výborný příčiny krize.

„V tabulce se propadáme a není to nic příjemného,“ mrzí sparťanského kapitána. „Hrajeme opravdu naivně,“ přidává se Kratěna. Jak tedy z nepříjemné situace ven? Už bezprostředně po tragickém výkonu proti Litvínovu si sparťanská kabina své počínání vysvětlila. „Ale to je jen mezi námi,“ nenechává nahlédnout Výborný pod týmovou pokličku. Jak tedy uspět už v úterý na ledě ambiciózního, ale rovněž tápajícího, Liberce? „Musíme asi změnit úplně všechno. Takhle totiž pokračovat nemůžeme,“ má jasno Kratěna.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice