Hlavní obsah

Bokroš: O Sailera byl zkrátka zájem, my jsme spolu vycházeli skvěle

Hokejový trenér Ernest Bokroš nezažívá v Českých Budějovicích nejlepší okamžiky kariéry. Jeho klub dokázal za dosavadních čtrnáct kol extraligy získat pouze šestnáct bodů a patří mu až jedenáctá příčka. Ambice Jihočechů jsou přitom položeny mnohonásobně výše. V rozhovoru pro Sport.cz se Bokroš rozpovídal o dosavadní situaci v klubu i poslední výměně kapitána mužstva Sailera.

Článek

Proč z klubu odešel kapitán Petr Sailer?

Kluby se neustále zajímají o různé výměny hráčů a Petrovi letošní sezóna nevycházela podle představ. V žádném případě ale nešlo o nějaký problém mezi námi dvěma. Náš vztah byl nejlepší, jaký mohl být!

Spekulace, že by mezi vámi a hráči panovaly napjaté vztahy, jsou tedy nesmyslné?

Rozhodně. Jediná věc, která u nás prozatím skvěle funguje, je právě kabina. Vztahy mezi hráči a trenéry jsou super, o tom není pochyb.

Když jste přebíral mužstvo, byl jste spokojený se stávajícím kádrem?

Přišel jsem k hotové sestavě, veškeré změny už byly provedené. Nové posily prozatím zůstávají trochu za očekáváním, ale na ledě se snaží odvést pro tým maximum.

S jakými pocity jste vůbec před sezónou přicházel do Českých Budějovic?

Každý trenér chce vyzkoušet práci v jiném klubu a České Budějovice patřily mezi ty s nejvyššími ambicemi. Samozřejmě ale musím přiznat, že jako trenér jsem prozatím nejvyšší cíle klubu nepotvrdil...

Neuvažoval jste o rezignaci na post trenéra?

Je před námi teprve patnácté kolo soutěže a pořád máme dostatek prostoru dostat se výsledkově nahoru. A vedení klubu mi vyjádřilo naprostou důvěru.

Co by pomohlo, aby se mužstvo dostalo v tabulce výš?

Uhrát pár vítězných zápasů za sebou. Nejsme sami, kdo sezónu špatně odstartoval, takže pár dobrých výsledků v řadě by nám určitě pomohlo. Musíme teď uspět všude, nejlépe hned v úterý na ledě Vítkovic.

Reklama

Související témata: