Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 3:2Plzeň se po dvou prohrách protrápila k vítězství nad Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Straka 1 : 0
29. Adamský 2 : 0
31. Cartelli 3 : 0
35. Kubeš 3 : 1
41. Král 3 : 2

PLZEŇ

Plzeňští hokejisté uťali vítězstvím 3:2 nad Mladou Boleslaví nepříjemnou dvojici porážek z posledních kol. Proti nováčkovi nasměroval v úterý svůj tým k zisku tří bodů kapitán Martin Straka. Západočeši se tak i v odvětě dokázali s houževnatými Středočechy, kteří prohrávali již 0:3, vypořádat. Boleslavští naopak nenavázali na výhry z posledních dvou kol.

Článek

Na branku čekali diváci v Plzni do 13. minuty, kdy se trefil paradoxně v oslabení domácích Martin Straka, přestože před ním mohli rozvlnit síť Tomáš Vlasák či Radek Matějovský, jehož teč jen orazítkovala konstrukci. Gól plzeňského kapitána však stál za to! V brejku nasadil na modré čáře Straka parádní kličku boleslavskému Brňákovi, zamíchal kotoučem, položil si také Šindeláře a střelou do horní části branky poslal svůj tým nekompromisně do vedení.

Srovnat mohli hosté v přesilovce pět na tři. Za katr šli postupně Adamský a Kracík, ale své šance spálili jak Lukáš Handlovský, tak Tomáš Sýkora, jemuž zpoza branky namazal přesně na hůl do prostoru mezi kruhy kapitán Richard Král. Nevyužitá dvojnásobná výhoda svěřencům trenérského dua Šejba - Gudas srazila sebevědomí a konec první dvacetiminutovky se odehrával spíše v obranném pásmu Středočechů. Svůj tlak však domácí již gólově nevyjádřili.

Málek se ještě na zápas necítil

Ve druhé části prověřil Martina Altrichtera v brance Plzně ve 29. minutě útočník Vladislav Kubeš, ale jeho střelu z levého mezikruží ukryl domácí gólman ve výstroji. "Roman Málek již od neděle trénuje, ale zatím se na zápas necítil, takže je důležité, že máme připraveného také Martina," vysvětlil kouč domácích Milan Razým.

Naopak na druhé straně udeřil Martin Adamský, ke kterému se dostal odražený kotouč od nepovedeného Šindelářova skluzu v mezikruží. Pro plzeňského forvarda nebyl problém poslat puk do prázdné sítě.

Plzeň udeřila opět ve dvojnásobné přesilovce

Další trest pro Mladou Boleslav přišel ve 31. minutě, když nabídli Západočechům přesilovku pět na tři po nedovolených zákrocích Pšurného a Holuba. Třígólové vedení zařídil po Vampolově přiťuknutí na modré dělovkou k pravé tyči obránce Mario Cartelli. Do konce prostřední části však hosté dokázali korigovat. V oslabení chybovali Plzeňští v rozehrávce, Holub našel na modré čáře Vladislava Kubeše, který samostatný nájezd vyřešil střelou mezi Altrichterovy betony.

Konec druhé části okořenila potyčka Vampoli s hostujícím Schnabelem, která se obešla bez koncovky. "Vampola tam měl nějaký problém, tak jsem na něj poslal Schnabela, aby se trochu zklidnil," uvedl k incidentu trenér Středočechů Jiří Šejba. "Schnabel si tam přijel něco dokazovat, neměl jsem žádný problém, jen jsem chtěl, aby mě pustil ruku," komentoval situaci Petr Vampola.

Na dorážku Krále byl Altrichter krátký

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili hosté bleskově. Altrichter nejprve vyrazil dělovku od modré i následnou dorážku, ale na další příklep z hokejky hostujícího kapitána Richarda Krále již byl krátký. Rovněž v závěrečné části diktovala tempo hry Plzeň, ale jejich útočné kombinace troskotaly buď na soustředěném Šindelářovi nebo mizerné produktivitě.

Příležitost ke srovnání dostal extraligový nováček v 52. minutě v podobě početní výhody. Hostující přesilovku však hráči v modrých dresech ubránili a Martin Altrichter za svá záda již ve zbývajících minutách puk nepustil. O závěrečný tlak se navíc připravili hostující hráči sami příliš agresivní hrou a vyloučeními na začátku 59. a 60. minuty.

Lasselsberger Plzeň - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Straka (Vlasák, Benák), 29. Adamský (Matějovský), 31. Cartelli (Vampola) - 35. V. Kubeš (Holub, Jindra), 41. R. Král (Sýkora, Kočí). Rozhodčí: Homola - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:11, navíc Dvořák (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 5761.
Plzeň: Altrichter - Benák, Smrek, Čakajík, Pácal, Cartelli, Redlihs - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Vampola - Adamský, Kubalík, Matějovský - Dvořák, J. Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Ml. Boleslav: Šindelář - Marušák, Kočí, Brňák, Schnabel, Holub, Jindra, Bauer - Nouza, R. Král, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Gajovský, Rod, Štrba - P. Barinka, M. Čech, Boháč. Trenéři: Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata: