Hlavní obsah

Vítkovice - Č.Budějovice 3:1Budějovice se nechytly ani v Ostravě, prohrály popáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Treille 1 : 0
28. Klimek 2 : 0
48. Bílek 2 : 1
59. Krenželok 3 : 1

OSTRAVA

Hokejisté Českých Budějovic stále nemohou nabrat dech a po porážce 1:3 ve Vítkovicích už pět kol nevyhráli. Klíčovým momentem duelu byla druhá branka Lukáše Klimka, který ve 28. minutě skóroval bruslí, ale rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa jeho trefu k velké nevoli soupeře uznal. Jihočeši byli dvě třetiny pasivní, gól karlovarské posily Vítězslava Bílka přišel pozdě.

Článek

Ernest Bokroš svůj celek neprobudil ani v hale, kde působil v závěru minulé sezónu. České Budějovice doplatily na nízkou útočnou aktivitu. Soupeře sice nepustily do úvodního tlaku, ovšem do šancí ano a Korhoňovu střelu musel už v třetí minutě Turek vytěsnit holí nad branku. Při prvním gólu dal obránce Kuboš vzpomenout umění kulečníkových mistrů: od modré čáry puk narazil Treillemu před branku o zadní mantinel tak dokonale, že českobudějovický brankář nestačil proti voleji francouzského útočníka ani zareagovat.

Vítkovice získaly po vedoucí brance přece jen navrch. Turek se však nachytat nenechal: vykryl palebný úhel osamocenému Šimíčkovi, přečetl snahu Ujčíka prostrčit puk mezi betony a vítkovický kanonýr ho po individuální akci neošálil ani bekhendem zpoza obránce.

Kůrka neproměnil trestné střílení

Jihočeši zvýšili od druhé části aktivitu při napadání, nic z toho. Chyběl moment překvapení, který by rozhodil vítkovickou obranu. Jedinou šancí bylo na dlouho neproměněné trestné střílení Kůrky. Unikajícího Jareše srazil Krstev, ale kouč Hadamczik možná zmátl exekutora nasazením náhradního gólmana Štěpánka, který střelu Kůrky se štěstím držadlem hokejky vyrazil.

Štěstěna držela s Vítkovicemi dále. Jurečkův nástřel usměrnil bruslí za Turkova záda Klimek a sudí Šindler po poradě s kolegou u videa gól k velké nevolí hostů uznal. Domácí však byli v útočném pásmu kreativnější. Třetí branka mohla osud utkání vyřešit, Petrovický však po sólovém nájezdu přestřelil a Burger zase z mezikruží minul po ledě. Budějovičtí si ze hry za dvě části vytvořili jen jednu obrovskou příležitost, v 39. minutě ji však zazdil Hudec ránou do klečícího Pince.

Hosté v závěru přece zvýraznili snahu o obrat rychlejším přístupem a pohybem a ve 48. minutě se dočkali kontaktního gólu, který vstřelil novic Bílek. Domácí závěr neměli pod kontrolou, tři minuty před koncem ji ale ulevil zbytečným faulem českobudějovický Huml. I v oslabení se však hosté po chybě vítkovické obrany dostali do brejku dva na jednoho, Frolo však místo vyrovnání trefil obránce Barinku. Vzápětí výhru Vítkovicím pojistil Krenželok.

Vítkovice Steel - Mountfield České Budějovice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Treille (Kuboš), 28. Klimek (Jurečka), 59. Krenželok (R. Hruška) - 48. Bílek (Mertl, Vak). Rozhodčí: Šindler - Bryška, Chytil. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4198.
Vítkovice: Pinc (25. - 25. Štěpánek) - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Ovčačík - Petrovický, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Svačina - Treille, R. Hruška, Štefanka - Korhoň, Roman, Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
České Budějovice: Turek - L. Poživil, Sičák, Toman, Gřegořek, Frolo, Vydarený, Mucha, Jareš - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Duda - L. Květoň, Horák, Kotrla - Bílek, Mertl, Kuchejda. Trenéři: Bokroš, Tlačil a Gula.

Reklama

Související témata: